Договорот беше на спонтан, ама имав 4 убави аф на втор ден и докторите решија со ултра шорт стимулации. Само еден фоликул порасна а е2 ми беше 90 и знаев што ќе биде ама ете. За споредба минатиот пат само со летрозол имав 1 јк.
Знам мила, знаев дека нешто не е во ред, минатиот пат само со летрозол имав е2 270 ама добро ни тогаш не се оплоди. Пишав тогаш овде во темава, после стимулација е2 беше понизок од на 2 ден. Па за два дена тројно се зголеми. Според логиката на мм ми ги збунале јајниците со стимулацијата ред солзи, ред смеа смеа сме цел ден.
Здраво до сите. Бев трудна до пред месец дена и одеднаш бета-та ми се намали. Ми рекоа дека имам вонматерична бременост. Крварам од тогаш, немам болки веќе неколку дена, претходно имав малку грчеви како пред добивање, ама ништо страшно. Проблемот е што бета-та не опаѓаат. Моментално ми се качија уште повеќе од моментот кога почнаа да опаѓаат. Дали има некоја со вакво искуство? Прашувам тука дзатоа што правев инвитро, не е природна бременост.
Mene samo ne mi e jasno zosto voopsto pravat punkcija na takva vrednost na estradiol. Sega vitaminiziraj se, zemi kesicki so inositol, jas pijam myocistien, mnogu dobar efekt davaat. Plus q10 na Health Aid od 200mg, Maca na Now od 500 2x1, folna, b12 i vit E. Mesecov imav super ovulacija posle dva meseci pienje, imam 40 god, mislam deka kombinacijava od lekovi dava efekt.
И мед со матичен млеч од некој медар и пченична трева од био космос секое сабајле по едно лажиче во цеден сок од лимон и портокал.
Jas da vi kazam, site medari i bilkari vo Makedonija gi probav, ama sepak jas sum so vozrast, kaj mene mora malku poteska artilerija
Па и јас не сум нешто помлада 37 ги имам и ништо не делува на мене ни стимулации ни витамини, тоа ми рече ембриологот преѓе, некогаш помалце е подобро и витамини и стимулации. И вистина мм е во право, моиве јајници не работат како што треба, со стимулациите ги шокиравме не знаеја кај тераат еднаш горе, па долу па пак горе. Можи на Југо мотор од БМВ да се стави ама ќе трокира така и јас
Da da, bas za tvojot slucaj e mnogu efikasen. Mojata drugarka skoro 6 meseci konstantno idese vo akupunktura, i mnooogu ama mnogu vitamini pijese, od kako ne mozese folikul da izvadi nekolku pati ivf, ostana trudna prirodno. Probaj akupunktura obavezno
Koi se ovie kesicki so inositol? Jas ovunorm pijam sodrzi inositol, ama sakam da smenam. Mislev inositol da naracam na Now. Go pijam za insulinska rezistencija. I q10 na Health Aid kolku ampuli sodrzat i od kade gi nabavuvas apteka? Jas pijam na Jemison 100mg + 450 omega. Taa kombinacija dva pati na den. Prethotno piev ubiquinol na Now.