Женски, кај мене пак неуспешен трансфер на спонтан циклус, 4ти по ред на последниот ембрион. Избрзано е прашањево, но искусните ќе ми помогнат, после колку време се препорачува нов циклус ИВФ со стимулации? И дали некој правел ИВФ во Солун и која клиника. Ви благодарам.
Здраво девојки После инсеминација ми препиша докторот Impryl и Дабростон.Откако ги користам имам чести вртоглавици и главоболки. Дали некоја има вакво искуство?
и ќе ти упаднам во прашање, мене ме интересира некоја со донирани во Солун да правела да ми сподели искуство, може и во лична порака.
Здраво девојки. Најнапред среќни празници на сите кои го празнуват овој празниј кој за мене заедно со Божиќ е најубав. Празникот го искористив на мало патување и многу шетање. Случајно се сретнав со една многу драга пријателка која е скоро 40. Она со мажот и се заедно цц 17 години може и повеќе незнам а обиди за дете они си знаат колку долго имале она ми имаше спомнато околу 8 год. И секако после активни неуспеси почнаа по разно разни испитувања, витамини и треви и незнам што се не уште цело време па почнале со инсеминации и на крај ивф кој заврши со успех имаат златно 5 годишно дете. ИВФ за второ немале планови. Имала некој турбулентен период и кога од нигде некаде оп две црти. Прво нели не знаела, второ со суплименти одамна престанала , се што не нетреба правела оти не знаела.Со Господ напред да си истера се како што треба ама и смата ми рече дека се е во паметот и да ви бидам искрена 1000% се согласувам, но искрено тешко е да си ја оправам подсвеста. Поентата ми е дека за овој процес бар мое мислење е дека клучот е во нашата психа . Она на знатно помлада возраст не остана бремена природно па на 40 год. Како што ми имаше кажано во годините на обиди само на тоа мислела. Исто и јас од кога со маж ми решвме дека сакаме да си создадеме наша фамилија мене само таму ми е паметот.Иста приказна и за уште една моја блиска особа. Така да не си ставјате на срце колку год имате него да си поработиме малце на подсвеста. Мене активно ме плашат годините и пред една година Попович ми рече ако ништо не бидне одиме со донирани јк. Тој го утна цел протокол и едвај едно ембрионќе се оплоди кој го врати на на неполн втор ден. За после една година Димитров извади материјал каде се оплодија 3 ембриони. Зборот ми е дека сето тоа ни има влијание во психата. Јас сеуште немам успех и често знам од сон да се разбудам со немир и со мисла за тоа прашање. Оку мене уште незнам кој не остана бремена кој во прво кој во второ и итн. Се најубавои им посакувам ама на мојата подсвест има влијание што јас немам успех.Поентата на постот ми е дека ми треба некое скренување на паметот на скроз друга страна за што мислам дека на повеќето од нас ни е потрбно. Тешко оди и тоа ама морам да се потрудам. Ова приказна ми е мотивирачка па сакав да ја споделам со вас пошто на многу од нас стравот ни потекнува од возраста
Dali kacuvate na kilaza posle transfer? Jas pocnav so celata postapka pred 13 meseci vo koi shto napraviv punkcija i cetiri transferi. Tri neuspesni, posledniot uspesen no zavrsi so miset vo 11ta nedela. Pred da pocnam so bilo kakva terapija si bev okolu 47-50kg cel zivot… sega sum 63kg I nikako da gi simnam. Dali nekoj ima nekoja preporaka za detox… bilo shto shto moze da pomogne za minus nekoe kg?
Zdravo,se spremam za invitro i prvo ke mi bide pa bi sakal da gi prasam tie sto veke pominale niz toa,treba da pravam i PGD pa doktorkata mi vika ako izvadat 2 ili 3 jajce kletki da ne go pravime toa,a jas imam 3 spontani od koi ne se znae pricinata,dali nekoja imala nekoe slicno iskustvo
Denes na GAK na drugarka i ispitaa amh samo so upat od maticen ginikolog. Cisto da znaete deka moze i so toa.
Девојки каде освен на Гак може да се испита кариотип? Термин никако да најдам, во Нуборн прашав меѓутоа е скапичко, 9000 од лице.
Здраво дали има некоја што пратила документи за ваучер со три инсеминации па вратиле документи заради недостиг од четврта инсеминација? Прочитав доста коментари и едни и други со разни ситуации ама ме интересира плус некое искуство