I mene me interesira do Kaj se otprilika planiram zdravje slednata nedela da podnesam dokumenti pa da znam otprilika koga bi ocekuvala odgovor?
И јас ја барав, пратив и СМС , не ми одговори. Многу веројатно и она да е на одмор. А, докторот ми пиша емаил дека е отсутен до 24ти и за преглед да договорам со Анита.
Јас не се сеќавам, но мило ми е што сте добри и двајцата Бидете живи и здрави, и во иднина само убавини и цел живот да ве радува синчето
Mi kaza deka denovite okolu praznicite ke bidat na odmor, e sega pred ili posle, ne znam tocno, ama verovatno ako ne ti odgovori, na odmor e
Искрено стравот не само од возраста, туку стравот ми потекнува општо од целиот процес, буквално од почеток до крај. Кај многу од нас мислам дека проблемот е во тоа што премногу се возбудуваме, премногу размислуваме и го блокираме целото тело, не знаеме да се опуштеме и нормално да функционираме во тој период, за жал едноставно тоа е карактер и поинаку не можеме
Женски, дали треба кога се поднесуваат документи во фондот да извади потврда за деловна способност на жената и од кај се вади ова потврда за здравствено осгурување за синиве картони кои веќе не се користат? Ви благодарам
Jas kolku sto sum informirana nema vo MKD, gi isprakjaat primerocite vo drugi zemji. Nesto imam info deka Sistina ke pocnuva.... koga i dali, nemam verodostoen izvor na info
Девојки дали може за кариотип да закажам кај општ матичен лекар ?гинекологот ми е на одмор и неможам да закажам преку неа
Da za vo druga zemja znam, a vo Sistina I tie samite ne preporacuvaat. Zimaat del od embrionot I go isprakaat na testiranje a so toa moze da se osteti I embrionot.
Јас кариотип закажав за двајцата преку општ, но таму ми кажаа дека за мене требало од гинеколог да земам. Некако ми прогледаа низ прсти за тоа, но треба од гинеколог.
Toa se pravi odma po oploduvanje pred da se zamrzne I pracat zavisi turcija Ili bugarija I gi zamrznuvat, a od zamrznati da odmrznuvas da zimas primerok pa da zamrznes ne oreporacuvat zatoa sto embrionite ne prezivuvat odmrzni. zamrzni