Ushte ova sakav da prasham. Hormonite mi se napraveni na 5ti den od ciklus, dali pravat problem zatoa koga se aplicira za vaucher za ivf preku fond? Od New born mi imaa napishano od 3-5 den,a gledam vamu 3 den pishuva.
Pa kade pisuva deka ti se na 5ti den napraveni? Ako vrednostite se okey, ne e problem. Btw jas zosto imam kasni ovulacii i ciklus mi ide okolu 35 dena, jas gi pravam na 5ti den, ama ne pisuva deka se na 5ti den. Generalno mislam ako se vo granici, ne bi trebalo da imas problem
Devojki ,Ve molam za sovet...d dimerite mi se 98,7 navecer se bockam so clexane 0,4 nasabajle pijam aspirin. Sekako vo ponedelnik ke go iskonsultiram Dr.Ivanovski a sega me interesira Vase mislenje dali na d dimeri od 98,7 treba da prodolzam so clexane se plasam da ne si ja razredam mnogu krvta I da si napravam krvarenje ,inaku sum 8 nedela. VI blagodaram
Мојот прв резултат од димери кога останав бремена беше дека се <150. И трансфузиологот и гинекологот ми кажаа да продолжам со боцкање и плус Аспирин пиев. Не се гледаат само димерите, важна е и хемостазата, дали се скратени времињата. Секако консултирај си се со докторот.
Jas za remedika mislev,ama kazi reci sekade e taa. Sekoj mesec imat pokacuvanje i razlika vo cenite Daj boze eden den da bide ovoj proces besplaten.
Devojki Sega dodeka se bockav so benfola od mestoto kade sto mi bese stavena iglata mi istece malku tecnost a iglata ne izvadeni se javiv na sestrata mi vika sigurno vleglo tecnost ne bi bilo problem od utre da prodolzam kako sto mi e kazano a mene me fati panika do sega ova ni se nema deseno se nadevam nema da e nekoj problem mn se plasam denes bev na pregled imam 21 folekul se nadevam nema da opleska nesto sega od utre prodolzuvame so 150 benfola denes posledna 225 od koja pola mi istece a neznam kako celata sum ispanicena..
Imav virus koj me drzese dobri 2 nedeli, se uste bev bolna, a istovremeno mi rekoa deka mozebi e i od zab.
Mene mi se 2 te tubi zatvireni, plus imam spontan pa kiretaza vo 5 mesec i uste 3 operacii prethodno. Se nadevam deka nema da mi pravat problem so sedimentacijata
Maticnata mi rece koga proveruvav sedimentacija obavezno pred toa poseta kaj stomatolog, bidejki iako odnadvor zabite mozi ni izgl zdravi a i nemame bolku ako imame nesto a ne znajme ke pokaze pokacena sedimentacija. Taka da obavezno prvo poseta na stomatolog cisto da se eliminira kako problem.
Se nadevam iskreno deka ke bide. Se samo da se krade a pa mene maticnata mi rece samo sistina ja imalo vo makedonija. A sega doznavam i remedika ja imalo taka da znaci povrzani bile. Ne pustat odredeni mesta za promet da im pravat. Ama takva ni e drzavata takov ni e sistemot.