I mene mi se zatvoreni i treba da gi vadam zosto se vospalija od samata okuluzija, pretpostavkata na dr e deka radi toa i nemam uspesen rezultat vo ivf.
Kaj mene za ednata tuba se somnevaat dali e zatvorena ili ne. Na hsg-to ne propusti bas tecnost. Mi preporacuvaat uste edno hsg vo stranstvo da go napravam.
jas vekje pravev ednas operacija i mi gi zatvorija so samata operacija, sea povtorno treba operacija za da gi vadam.
Zeni da ve prasam za kleksani izvestaj od GAK od koja ambulanta se zima I za kolku vremenski period davat 15 Ili mesec, jani termin duri vo juni na transfuziologija pa neznam vamu kako e procedura
Soba 36, ke ti zakaze maticen ginekolog. Nosis ddmeri i hemostaza, ti pravat eho i ti davaat izvestaj. Termini ima od denes za utre. Mi davaat 30 parcinja, pa odam dva pati vo mesecot bidejki primam dva pati dnevno.
Извини што улетувам Како установивте воспаление и јас имам оклузија на двете туби, иако имам веќе успешно ивф, добро е да го знам ова сепак воспаление не е мала работа Фала
Како тубите влијаат на ивф? Или проблем е да не се направи инфекција ако се затворени? Тие нели се само пречка за природна бременост? Дали може со хистерескопија да се види ако има проблем кај тубите или тоа се гледа само со ХСГ?
Kaj mene so histeroskopijata bas ne se vide toa, histero e pivekje za pregrada, miom ako ima da se otstrani. Ovde doktorite me sovetuvaat laparo da pravam. Prethodno kje napravam uste edno hsg.
Со хсг може да се види дали тубите се проодни, а со лапараскопија најдобро се гледа нивната состојба, дали ќе се реконструираат, затворат или остранат. Секако пред лапараскопија треба да имаш хсг направено.
Ќе може ли некој да ми каже каде треба да ги оставам документите за комисијата за ивф ? Ми стигна писмо уште некои анализи ми бараа и во Куманово ми рекоа дека лично во Скопје треба да ги однесам . Ви благодарам
Јас еднаш останав трудна природно но имав спонтан, кога почнав да собирам документи бев на хсг и видоа дека двете ми се затнати, при самиот процес со течноста едниот го отпуши за другиот му беше ризично да не направи проблем. После 6 месеци имав успешно ивф
Pozadi Muzejot na Majka Tereza, na ul. Makedonija vo centarot na Skopje ima malo plato, na levata strana e Fondot - vo korona gi primaa na eden prozor, ne znam sega kako e.
pa samata okluzija so operacija mene mi napravi vospalenie, vospalenieto pocna da deluva na kvalitet na jk i eve sea uste ednas laparo. Shto da vi kazam ete se nadevam kje se resi.
Pozdrav do site clenki na ovoj prekrsen forum ❤️ ( izvinete za dolgiot post ) Vo 2018 mi bese dijagnosticitan polip na Matka Odkako mi bese napraveno hsg vidoa deka tubite mi se proodni no mora da se otstrani polipot histeroskopski I laproskopski Postapkata bese izvrsena vo Sistina polipot bese otsranet no poradi stravuvanje od vonmatericna bremenost Bez moja soglasnot I znaenje mi se zatvoreni dvata jajnikakoga prasav zosto mi bese odgovoreno deka Oni taka mislele deka e najdobro Prvo Ivf vo Plodnost so Edna folikula bezuspesno ( Bez transfer) 2 Ivf vo stranstvo dvata pati so po Edna folikula povtorno bezuspesno (Bez transfer) Imam 42 god I momentalno amh 0.82 Matkata mi e vo perfecktna sostojba Predlog za donor jajce kletki Od golemo Znacenje bi bile vaseto mislenje i pozitivno iskustvo so donirani jajce kletki Vi posakuvam uspeh na patot do dve crticki na site