Кај мене беа запушени со хидросалпинг и докторот со лапороскопија ги одстрани.По добро било да се одстранат бидејќи ако останеш бремена испуштале некоја отровна течност за плодот и може да дојде до спонтан.
Zdravo,ne znam koi testovi gi imas napraveno ama proveri test za mutacii kako i dnk fragmentacija,jas so amh 0.38 ostanuvav 3 pati prirodno bremena,sega se spremam za in vitro ama mi rekoa mora da se proveri mutacii,i mene mi predlozuvat so donirani jajce kletki ama momentalno mi e neprifatlivo,ako ne mozam da iznosam od moja jajce kletka kako bi go nosela od tuga
Zasto da ne go nosis od tuga jajce kletka aj kazi mi? Jas imam 31 godini, 5 godini se boram so sterilitet, jas nema da cekam do 40 godini da se realiziram kako majka. Nema vrska kakvo DNA kje nosi moeto dete. Jas ke go nosam, ke go rodim, ke go ogleduvam, zasto ke bide moe. Uste malku ke davam upor so mojive, i posle ako ne bidna, ke kupim jajce kletka.
So tolkav amh mnozat da izvadat barem Edna jajce kletka a moze i dve. Jas imam amh 0.15 vadat po 1 jk koja se oploduva ama nema implantacija! Za kvalitet na jk Imas vitamini I supplementi koi mozes da gi koristis tri meseci pred ifv postapka. Vo meguvreme proveri toa sto drugite clenki ti predlozija. Vit. C1000 vit D cink metilirana folna vit E, B compleks,NAC I Q10 antioksidans.
Spremi se so vitamini I probaj uste ednas I onaka nemame sto da izgubime! Ti posakuvam uspeh I 2 crtki!
Здраво на сите. Би ве замолила доколку некоја од членките правела предимплантациско генетско тестирање на ембрионите кај нас или во странство да ми пише во лична порака , би сакала подетално да прашам за самата постапка и искуства. Ви благодарам.
So lazarevski ili Ivanovski vidi prirodni ciklusi. Bez hormoni bez nisto. Vidi i za jajovodite da ne pravat problem na kvalitetot na jk kako kaj mene.
pred 2 nedeli bev kaj Petanovski vo remedika Mi rece deka jajnicite veke pocnuvaat da otkazuvaat endometriumot na 11 den mi bese 3mm a vo Dekemvri na 7 mi den 7.7mm kraj na Januar pravev ivf imav dve jajce keltki Edna na 16 den na punkcija 20 mm a drugarata samo 11mm Na vtor den pokaza anomalii Veke navistina neznam sto e pravilno a sto ne Razlicni mislenja od razlicni mesta
Donor jajce kletki Posto so sigurnost nema nisto da se smeni istiov odgovor go dobiv i vo stranstvo posle dve neuspesni ivf Site 3 pati imav eden folikul punktiran Koj na vtor den javuva anomalii Eden plodnost Dva vo stranstvo
Mene mi bese zborot deka od moja jajce kletka ne prezivuvat poveke od 12 nedeli pa kako bi prezivealo od donirana,jas ostanuvam bremena ama imam 3 missed do sega
Zavisi do embrioncinjata… Jas imav tri neuspesni transferi so po dve blastocisti.. a uspesen cetvrti so edna blasocista.