Женски од сите мислења и позитивни искуства што ги прочитав добив желба за кај Лазаревски од Систина.Како му е името на докторот? Како можам да закажам кај него и дали треба многу порано за термин? Јас сеуште немам поднесено за ваучер но еве собирам? Дали може да се закаже преглед кај докторов за да разговараме пред добивање на ваучерот? Или мора да почекам? Исто сакам да прашам дали во Систина работат и во сабота за да направиме уште еден спермограм зашто немам слободни денови од работа.
Само една дополна со витаминиве, кај пац со низок АМХ, DHEA дава добри резултати, се зема 3 месеци пред планирани стимулации, но мора да е во консултација со лекар. Мислам дека 0.8 не е лоша бројка. Со лесно.
Спермограмот кај нив се закажува/најавува, ке звониш на тој нивниот број и ке ти кажат дали работат сабота и кое време би отишле. Ама за спермограм, може само мажот да оди ти не си троши денови.
Ti blagodaram od se Srce da sekako ke se konsultiram prvo a i sakam da znam zosto takvo nesto ne mi e predlozeno koga prvo prasanje sekogas mi bilo sto da pijam i kako da se hranam
Amh ne ti e los, moze protokolot ne ti go pogodile. Probaj na prirodni ciklusi bez jaki stimulacii. Kade vo stranstvo imas praveno ivf ?
Pa ne e los ama Site prognozi na doktorive se kako nekoe crno scenario zatoa i neznam veke sto da pravam i da Mislam Ivf pravev 2 pati na Malta
Хаха абе миличка знам но сопругот ми е толку комплициран и срамежлив за вакви работи недај боже без мене не поаѓа морам и јас се.Првиот пат кога бевме во државна едвај се убедивме де незгодно де да прашам јас она ова де од дома де таму па едвај заврши хаха што да се прави мажи..недај боже да минуваат низ се што минуваат жените Они најлесната работа ја имаат од целата процедура но што да ги правиме хаха
Za zal dvata pati samo po eden a na 3 tiov pat 2 od Koj samo edniot postingna 20mm Na 16 den Stimulacii Puregon300 Lentrazol 5mg Cettodine 0,25 Dexa 0.5 X15 dena samo nautro Mnogu e obeshrabruvaci faktot citiram Toa e za zal i sledniot pat ne bi imalo razlika
Институт за имунобиологија и хумана генетика во клинички центар Мајка Тереза ли е? Треба да испитувам антитела па не знам каде е
Претпоставувам дека мислат на тоа дека ако квалитетот на јајце клетката е подобар повеќе шанси има да се имплантира и задржи, ако нема проблем во имплантацијата т.е. рецептивноста на матката.
Go kupuvam od Martini poliklinikata imaat i apteka,za podobruvanje ne znam,sega ke pravam prvo in vitro inaku gi pijam 1 godina veke
А AMH имаш проверено пред и по една година откако ги пиеш? Како ти делуваат тебе, забележуваш нешто откако ги пиеш?
Мојот доктор не си згрешила воопшто со изборот. Пред сè е човек со разбирање, со емоции пристапува кон "решавање на проблемот", ништо не е ради реда, детален, посветен, прецизен. Докторот се вика Бобан, а се закажува преку сестра Анита, ќе звониш на бројов 070 282 322. Јави се уште утре, докторот е пре зафатен, ќе почекаш па можно е и повеќе од месец, јас чекав месец ипол ама вредеше, тогаш уште чекав одговор за ваучер ама сепак мн порано се јавив. Ти пуштам среќичка
Da ,imam provereno amh mi e isto 0.3 a fsh e podobreno od 13 na 19,promeni imam samo sto ciklusot mi e redoven i ispraven,predhodno dobivav razlicno ,sega tocno na 25 den i ai krvaram normalno a predhodno vo tie 5 dena koga ima koga nema
22 sedimentacija mi e sega, (da se regulira togas bese 29) koga podnesovme vo fond, ok e sega?? Moze so 22 pak da me vratat??