Земи пченична трева од био космос го намалува фсх и мед со матичен млеч од некој медар и тоа е природно за подобрување на јајце клетките јас имам амх 0.4 и останав природно бремена на 36год.
Jas imam 42 god i amh 0.3,3 pati ostanuvam prirodno bremena,problemot e sto do 12 nedela im zastanuva srce
Дијана ќе може да споделиш како помина за брис на ендометриум. Ме интересира дали е поврзано со циклус и колку плати?
Malku si zgresila Doktorot se vika Slobodan Lazarevski go vikat priatelite Bobi I familijata ne se Vika Boban
Primas kleksan kaj moja koleska na 2 pati spontan zaradi zastoj na srceva akcija I vklucuja kleksan I metilirana folna od 3 pat si rodi devojce prirodno
varicocele testis( скротални варикси) Ве молам доколку има некој искуство во врска со операција да ми пише??? што како
8000 den. e a inace vlegov vo ciklus vcera pa odlozivme za posle ciklus . Dali ima vrska so ovulacija ili ne ne mi kaza sestrata... samo rece posle ciklus da odam. Inace navodno terapija za ako nesto imalo so brisot se davalo decortin koj prveventivno go davale pred i po transfer i aspirin.... i najzgodno za zemanje bris bilo koga sum pravela histeroskopija. Ova mi e od edna doktorka. Da naglasam jas posle transfer nemam primano decortin. Istata taa doktorka ne mi go preporacuva tacrolimusot za posle transfer koj mi e pak sovet od IVF doktorot . Odi sega fati go krajot
Primav i kleksan i aspirin,problemot e sto mi ja zgresija dijagnozata,jas ziveam vo germanija,tamu me vodea so trombofilija a imam namaleni trombociti pa zatoa dojdov ovde,ovde mi najdoa i polip vo matkata pa pred 2 nedeli go otstranija,inaku pijam metil folat i metil b12,omega 3,d3 i Dhea
Каква исхрана препорачувате пред ин витро? Барав на интернет фокусот е на ореви, авокадо, цвекло, леќа..
Затоа што толку се интересираат докториве, за секое испитување буквално треба јас да молам и да барам, смачено ми е. Ќе купам растение за 300 денари па ќе добијам совети колку вода сака, каква светлина, прихрана, се спремаш за ин витро, претходно со години одиш по лекари никој ништо не прашува, не знаат ни колку години имам, ко да не им е битен пациентот, само си го работат нивниот дел (инсеминација, ивф) и толку. Сѐ морам сама да прашувам, ништо не предложуваат, а нели треба да се опуштам и да не си правам стрес. Можеби е така навистина, можеби нема што да се тестира, ама мора прво да проверат пред да кажат дека сѐ е во ред кога очигледно не е. Ќе закажам консултација со други доктори, ако најдам некој што се интересира за пациентите ќе ви кажам.
Мислам имаше врска овулацијата нешто( дали со влажноста или отвореноста на грлото) може и лупетам ама ко така ми е останато, одамна правев јас 2020 год. Иначе терапијата е ако има бактерија антибиотик, јас пиев два антибиотици, а декотрин плус на трансфер, само што јас прво ги излечив бактериите па пак контролен правев и после тоа трансфер.
Здраво девојки, продавам Пролутекс инекции во форма на Progestan Dex - 10 ком и Хориомон 5000 - 1 ком. Ги имам купено од болницата Надежда во Софија. Имаат добра дата и чувани се многу внимателно.
Ха ха, те разбирам. Маж ми сфати после првото ивф дека неговат раб завршува после оставање материјал и тоа е единствено.
Јас ја зедов од Прилеп мислам некоја продавница за боди-билдинг. Ама гледај дозата докторот да ти ја определи. И се пие 2-3 месец пред стимулации.
Да, се сложувам со се. Не сакав да се внесувам, ама очигледно за се треба да си научник. Па сега удрив и студии да прочитам, и анализи... Чекам инаку резултати од крв, да видам што направивме пвој трансфер, ама цело време сум вознемирена...па некако не се надевам баш. Ама надежда последна умира