Kaj mene propusti pod pritisok, ama ne se gledashe bas ubavo. @Mihaela123456 koi ti bea simptomite na vospaleni jajcevodi?
Si pisuva doktorot sto analizi mu nosis sto oregleduval sto videl I koga ke ti otvori dosie cita znae sto ponatamu
pa ponekogas bolka koja e tesko da ja razlikuvas od shto e, generalno znaete deka vadam uzasni so kvalitet jajni kletki koi ne se oploduvaat, a nema medicinska indikacija zasto e toa taka. Doktorot se somneva deka jk rastat vo toksicna sredina od jajovodite, nesto za koe jas se somnevav uste lani vo maj no neli nemozev sama sebe da se isprat na operacija. I taka drugarki posle osum punkcii povtorno kje odam na operacija ))
Da znam deka i nutricionist i vitamini i ne se oploduvaa... so lesno, neka se resi samo... ama so ova me zamisli da pravam nov hsg...
Do 20 za 30 godini...jas sum 32...gi podnesov so 29 pa me vratija, sabotata vo avicena 22 mi bese...sega nz dali da gi podnesam so 22 dali ke me vratat pak...
So 0.8 amh mislam deka mozes so svoja jajce kletka uste ne si za so donirani...jas so 0,3 amh imav uspesno invitro. Moj predlog zemi nesto za podobruvanje na kvalitetot na jajce kletki jas piev ovunorm ,pre mama ,metilirana folna ,metiliran b12 ,dhea ,maka Od ispituvanja napraviv tiroidni antitela I tiroidni hormoni ( dve neuspesni invitra imav spored doktorot zaradi pokaceni antitela na tiroidata I pri posledniot transfer mi dade doktorot intralipidna infuzija I imav uspesno invitro) test za trombofilija ,TORC I hemostaza. Ti posakuvam uspeh
Zatoa ti velam ne mi e jasno kako odreduvat dok. terapija. Jas bev ored skoro 3 meseci so sosemi drugi rezultati
Vi pisav i pogore mila ... sedimentacijata moze da se pokaci i od virus, izmrska .. I jas sum 32 god. pa so sedimenracija 61 mi odobrija vaucer ...so sreka
Здраво девојки.Дали има некоја новост кај ваучерите потрошени ми се три ваучери ни еден од нив неми беше со успех, успешен ми беше шести обид на приватно и имам еве скоро двегодишена керка. Дали има ваучер за 4 ти обид доколку имаш успешно инвитро?
Кај кој доктор правеше ивф? До сега докторите не ми реагирале, и мене ми се покачени ме води ендокринологот како хашимото. Пијам еутирокс.
Dali nekoj ima iskustvo so punkcija bez stimulacii..? Mi ostanaa uste tri zamrznati embrioni, a cetvrtiot transfer mi zavrsi so miset vo 11ta nedela pa poslednata preporaka od transfuziologot mi e da ne gi koristam zamrznatite blastocisti zatoa shto pred punkcija ja nemam primano terapijata za mutaciite I tie vo dnk naj verojatno ja imaat istata mutacija i zatoa nemoze plodot da se razviva Sakav da napravam uste edno ivf ama mi e strav vo tolku kratok period pak da primam stimulacii. Nekoj sovet?
Не те разбирам најдобро.... Јас сум со мутации и 15 дена пред трансфер примам клексан и аспирин, а исто и редовно земам метилирана фолна и б 12, Кај кој трансфузиолог си? Не ми е логично да не ги користиш замрзнатите ембриони.. Која терапија ја примаш за мутациите? За Мисет ми е многу жал и можам да те разберам .. и јас во 11 недела пред цц 2 год имав мисед и богами траумичка голема е . Дали после киратажа го испративте плодот на патологија? консултирај се и со друг др.
Imas li ispitano vrodena i steknata trombofilija i imas li praveno ogtt test so insulinemija na endokrinologija ako ne moj sovet ti e da si napraves
Zatoa ke se sovetuvas so ginekologot mene licno mi zabrani dvizenje oti edniot plod go izgubiv vo 6,7 ned a drugiot falaa bogu ostana i sega imam 4 godisna kerka