Ќе си поднесеш за ваучер за второ дете, те следуваат три нови. Ѕирни на сајтот што треба од документи за ваучер за второ дете.
Toa e prv vaucher za vtoro dete. Znaci za vtori dete ti sleduvaat uste 3 vaucheri. Dokumentacijata e ista. Vrati se nanazad niz postovive nekoj gibpostirashe dokumentitr ili na stranata na FZO vo obrazcite za popolnuvanje se naveduva za koe dete podnesuvate.
Vo 9 casot imav transfer, a sega veke grcevi, gasovi, ke ja prasam sestrata ama sepak se isplasiv zosto odma pocnaa...
Mutaciite mi bea otkrieni posle tretiot transfer.. pa transfuziologot rece deka vo momentot koga se sozdavani embrionite ne sum ja primala soodvetnata terapija i vo dnk na embrionot naj verojatno ja nema metil folat etc. i mi preporacuva da ne gi koristam tie embrioni.. I jas sum zbuneta, pa sakam da zakzam I razgovor so embriolog.
K Kaj Mitko Ivanovski vo Sistina I jas sum so Hasimoto I mislam deka pri Hasimoto neophodna e intralipidna infuzija za uspeshno invitro a za mutaciite se bockam so clexane navecer a nasabajle pijam kardiopirin pri prvite dve invitra ne primiv intralipidna I nemav clexane I ne uspeav prvite dve gi pravev kaj drug doktor. Ti kade pravese invitro?
Transfer imav vo ponedelnik na 5 dnevni embrioni, nemam bukvalno nikakvi simptomi sto me plasi deka ne e dobar znak
Nemanjeto na simptomi neznaci nisto I jas nemav nikakvi simptomi a imav uspeshno invitro Samo pozitivna misla I opushteno
Metilfolat se pie 3 meseci pred ivf mene taka mi rekoa dr i imav uspesno ivf i ne samo metilfolat nego vitamin b12 vo forma na metilkobalomin i vitamin b 6 i vitamin c i za aspirin 100 da se sovetuvas so dr a kako sto ti kazav napravi si i ogtt test so insulinemija oti mthfr se povrzuva i so IR
Може ако не ти е проблем да споделиш за кои мутации се работи? Тука ретко која нема некоја мутација, но и ретко која прима клексани со почеток на стимулации…
Cetiri meseci pred cetvrtiot transfer piev metilirana folna I b12 od 1000mg sekoj den, i aspirin od 81mg preku eden den. Edna nedela pred transfer vklucivme i kleksan sekoj den i konecno imavme pozitivna beta samo shto kratko traese.
Zenski na koj den od ciklus se pravi 4D ( eho na kavum i uteri) za vo fond za vaucer? Mozi na 13 den ??
Devojki,mislenje za dr. Nikola Pancevski od Sistina? Sakam da odam na vtoro mislenje kaj nego, ako ima nekoja iskustvo da kazi mnogu bi mi znacelo.
Imam odobren vaucer i bas se mislam kade da go iskoristam. Bev na konsultacija kaj Mitko, cekav tri saati da vlezam na zakazan termin i izgleda ne go nacekav vo dobro raspolozenie. Taka neznam epten se razocarav. Veruvam deka e dobar doktor zatoa i zakazav konsultacja.
Девојки за тромбофилија/ генетски мутации каде може да се испита и да се добие извештај за терапија? Сум читала тука кај Јани, ама ако може точни инфо да ми дадете дали сум разбрала како што треба.
Pa kako jk radtat vo toksicna sredina koga toksicna sredina e vo jajcevodi a jk radtat vo jajnik I od tamu gi punktirat znaci uste pred da trgnat vo jajcevodi znaci sto vika doktor nema bas logika, nejse daj boze sto pobrzo da se sredi da si Imas bebence