Се чека само при обичен преглед. Не е така при процедура, многу добро се организирани. Посебно внимаваат за операции, пукнција и трансфер.
40, од 6 јк една беше зрела и оплодена ама не беше успешно ин витрото. Сега сакам да почнам да пијам DHEA и други витамини и антиоксиданси според It starts with the egg, се надевам на подобрување
Ne znam :/ Mozebi nemas drug problem. Jas sum so 3 operacii zad mene i 2 tubi neproodni za zal :/ Ti posakuvam sreka i veruvam deka ke ti go odobrat vaycerot ovoj pat
Inaku vo Januari me operirase i nemav soodveten odg. dali e uspesna operacijata iako milion pati go prasav. Rece mislevme edno ama ne bese bash kako sto treba i odma na in vitro da odam. Najiskreno, i jas ne znam sto tocno mi pravea, se konsultirav posle oper. so drugi 3 ca doktori site mi rekoa ne e dobro zavrsena oper. ostanalo se sto trebase da otstrani ... Ne znam sto da mislam veke
I moite ne bea proodni pred ivf hsg pokaza oti se neproodni a prethodno imav praveno i 2 histeroskopii i 1 laparoskopija i dr trajkovski togas mi rece ke pravime ivf iako na kontrolnoto hsg po vtorata histeroskopija pokaza oti ne se proodni i ivf zavrsi uspesno ama pred ivf koristev edni vaginaleti od kantarion gi kupiv od eurofarm kantarionot od prirodnite lekovi najmnogu pomagal za problemi so jajovodite toa mi go kaza togas edna zena od hrvatska a pred uspesnoto ivf bev i na ikonata brzoposlusnica vo strumica i otec dimitar krcev mi dade blagoslov i 3 ivf zavrsi uspesno
Ti od Strumica si? Sreka nasha, ikonata ni e vo nasiot grad. Inaku i jas imam laparaskopija, oper. zafat za polip, i edna klasicna oper. Jajcevodite mi velat se nefunkcionalni :/ Imam eden missed vo 5 mesec na prirodna bremenost za zal. Sega samo ziveam so nadezta deka se ke bide vo red 1 vo invitro ke mi bide i samo molitvata mi ostanuva.
Da od strumica sum nekni i 1 par od kavadarci sto nemaa deca 15 god sega imaat masko dete bea na ikonata da i ostavat darce nisto ne gubes da probas so vaginaletite moite jajovodi bea polni so gnoj pred ivf od operacijata od ispukano slepo crevo so vtorata histeroskopija dr trajanova gi cisti ama nisto ne uspea neproodni se celosno neproodni jajcevodi imam jas
Ne se sekiraj,jas so 0.3 ostanuvav 3 pati prirodno bremena ama za zal ziveam vo germanija i tamu mi vospostavija pogresna dijagnoza,mi davaa terapija za trombofilija a jas imam namaleni trombociti i site zavrsija so missed,inaku pijam DHEA skoro 1 god,metil folat,metil b12,D3,i seta ovaa terapija mi e ovde od Mk,swga sum ovde i pocnuvam od pocetok se,imav polip koj mi go zatvarase leviot jajnik pred 3 nedeli me operiraa i sega se spremam za in vitro
Koga podnesovme za prvoto dete pred nekolku godini brzo ni go odobrija, so maski faktor sme...drugo se mi bese dobro...ni na kraj pamet deka za ova ke me vratat...se mislam pak da ne me vratat i so ovoj rezultat...kolku e normalna granica za da se podnese za ivf sedimentacijata?
Па ти пишува на резултатот референтна вредност колку е нормално и твојата вредност ја пишува. Јас имав 12/24 поради настинка, а нормалната вредност е 10/20 и ми одобрија.
Bogorodica brzoposlusnica e taa ikona se naoga vo strumica vo manastirot sveti petnaeset tiveropolski macenici
За пункција да, за трансфер јас имав закажано во 13.30, трансфер во 15ч. Буквално. Минатиот пат не беше така, овој пат др имал операција. Ама и моето може 2 минути работа, ама e time sensitive... a i psycho sensitive.
Momentalno e vo malata crkva sv.Dimitrij.Minatiot vikend imase litija i taa se nosi/ seta ni centarot na Strumica,a lugjeto i oddavat pocit.