Zdravo devojki vaka sega imam podneseno za vaucer vo fondot i cekam odgovor treba da odam na invitro .. vase mislenje kade bi bilo podobro sistina kaj lazarevski ili stip organdziski .. inace nogu sum isplasena panicar ne viden sum a i primam terapija za aksioznost.. nekoj so vase iskustvo so pominal niz takov period
Ве молам препорака за добар матичен гинеколог во Скопје? Ми треба некој што ќе ме праќа на испитувања а бидејќи размислуваме за ИВФ во странство, ќе треба од тука да им испраќам снимки од ехо.
Imash kantarion vaginaleti samo so kantarion i gineks ima so kantarion i drugi bilki... pobaraj vo bilo koja apteka, nema da zgreshish .
Jas vo mart pravev invitro vo sistina I vaka plativ Punkcija 22 500 Intralipidna 11 400 Transfer 56 000
AMH ne ti go baraat vo fond taka da nemoj da go prakas da si napravis poveke problemi. Mojot lani vo Avgust bese 0.44, a posle nego imam i uste 2 oper. praveno. Sega nz kolku mi e i ne sakam da znam,samo mislam na pozitiven rezultat.
Apsolutno naista maka sum ...Lazarevski ili Organziski ..dilema :/ Dali bese na razgovor i kaj dvajcata i sto mislis koj ti ostavi poveke vpecatok?
Јас денес правев во Систина, на приватно без ваучер. Стимулации ме чинеа 68.000, пункција + 5 пролутекс (ги земав од кај нив) 39.000, и оплодување + трнасфер + 15 пролутекс 133.000. Вкупно во Систина 240.000
Не праќај со тој резултат во фонд ќе ти побараат амх а тебе тие под 1 за да го намалиш фсх земи пченична трева од био космос и секое сабајле по едно лажиче во цеден сок од лимон и портокал на гладно да пијаш мене фсх ми се намали додуша ми варираше некогаш 9 некогаш 12 па 7 и пред да останам природно бремена 6 ми беше а амх мерен пред 3 години 0.4 во моментот кога останав бремена и понизок ми е биден.
Bev kaj dvajcata organdziski malku poveke saka da ti objasni da ti odgovori na site prasanja razgovorat ni bese nekade okolu eden cas.. iskreno neznam kade da se odlucam
Nema da go pratam AMH , ama koga ke vidat kolku e visoko FSH sigurno togas ke go pobaraat . A pred samo 4 meseci FSH mi bese 8 neznam kako tolku se kacil