Znam, Vo new born okolu 40000do 47000 e oplpduvanje na priroden ciklus. Go stavaat kako posebna stavka. 20000 e punkcika i okolu 20 ili 30000 ne pamtam tocno transfer. Pa sakav za komparacija so sistina kako e cenovnikot.
Nekoj posledno so e dobil odgovor od fondo za vaucer od koga ima podneseno? Na 21 mart podnesev uste nema odgovor
Mene ovaa mi go dadoa kako odgovor koga prasuvav,a vcera mi rekoa deka cel proces ke izleze omolu 3000 evra
Не знам дали ти беше што ми препорача пченична трева, купив и почнав на утро, ама ми текна дека имам камен во жолчка, дали знаеш дали е безбедна или доктор да прашам? Ми ствара тегоби ама читав дека нормално е првата недела бидејќи телото се детоксира.
Ova e za stimuliran proces I so plus anestezija. Za priroden ciklis iszlegub cc 87000 den plus hormoni 850 den od hormon mislam deka e .i ako sakas anestezija plus se doplakja. Lidnica ceni. Garancija 0% cista smetka
Pred dva meseca koga prasuvav vo sistina za transfer na zamrznati embrioni mi rekoa okolu 35 000. Site se plus minus tuka samo so sistina nemaat nikogas precizni informacii okolu cenite a newborn kazuvaat tocno sto kolku cini. Ali e izgor. Za new born primedba imam okolu sestite ne site I'm se bas obuceni pa ako nacekas na tel.nekoja so pojma nema razgovot e komedija dodeka da se najde nekoja koja moze da te usluzi.
Јас поднесов на 9ти март и вчера добив писмо со одговор дека треба да доставам дополнителни резултати. Очекувај тековна или наредната недела да добиеш договор.
Проблем настанува со оние што не закажуваат, тоа ќе бидеш и Ти. Затоа треба трпение, кога ќе почнеш со процесот ти вика дојди да те видам на ехо на одреден ден од менструација, кога ќе бидат готови резултатите за хормони се качуваш да ги види за тоа не ти закажува туку доаѓаш кога тебе ти одговара и затоа се чека подолго. Трансферот не ти кажуваат во колку ќе биде ти викаат кога да дојдеш, те сместуваат, те средуваат и после тоа доаѓа докторот. Совет закажувај порано на првите термини.
Ne znam kako e procedurata za priroden ciklus i sto voopsto znaci,mene samo ovaa mi go kazaa i sega momentalno sum vo proces,na ispituvanja i pijam cyclo-progynova
природен циклус е кога си без стимулации или се стимулира со кломифен апчиња. И се вади една до 2 јк. И обично за пункција нема потреба од анестезија.
Nema pari vo fondot,skoro site se odbieni,so izgovor na dopolnitelni dokumenti. I mene mi baraa krvna slika 4d i drugi gluposti,a im bea dadeni. Nema pari vo fondot. Taka da ke si pocekame za vaucerite.