Здраво девојки, продавам Пролутекс инекции во форма на Progestan Dex - 10 ком и Хориомон 5000 - 1 ком. Ги имам купено од болницата Надежда во Софија. Имаат добра дата и чувани се многу внимателно. Се продаваат на половина цена од набавната.
Здраво девојки, да сподели некоја искуство со висок естрадиол 357 pg/ml на втор ден од циклус? Многу високо овој пат, а околу 50-60 ми се движел до сега. Фала ви.
Jas minatata godina juni mesec imav 400 estradiol i imav neprsnat folikul od 20mm ,zatoa e tolku visok estradiolot . A kolku ti e FSH?
Не мерев ФСХ денес, само естардиол и прогестерон 0.92.Фала ти за споделенито, утре ќе видиме со докторот
Jas imav okolu 400, imav cista-folikul neprsnat od prethoden ciklus, mi go punktiraa, no povtorno se napolni so tecnost i go odlozivme procesot za sledniot mesec.
Zdravo, ve molam, dali skoro nekoja pravela invitro na spontan ciklus vo Plodnost, megjutoa na privatno? Me interesira otprilika kolku cini? Se obidov da najdam, no nemaat online, a posledno koga prasuvav dobiv opst odgovor, vo smisla ke vidite so doktorot.
Девојки прашање околу клексаниве пред и за време на трансфер.. имам мутации хетеро ITGB3 и MTRR и хомо MTHFR 677, пред претходниот трансфер ( кој заврши со спонтан, немаше срцева реакција но и плодот се намали) се мислам дека од денот на пункција почнав со клексан по еден, при што тогаш кога испитував за мутациите ми испитуваа и ддимери, број на тромбоцити, хематокрит, протромбинско и тромбиско време... се беше во ред.. е сега дали кога ова се е во ред а поради мутациите даваат повеќе од еден клексан дневно и дали повторно да ги испитувам овие вредности да не можеби се сменило нешто.. кај јани сум и последниот пат докторот отворено ми кажа гинекологот нека одлучи но нели сепак трансфузиолог е тој што треба да пресече за ова и се мислам повторно да одам и да барам пак мислење дали треба да испитам повторно...
Ako transfuziologot ti rekol da se konsultiras so ginekolog za dozata, nema smisla pak da ides vo transfuziolog. Tvojot doktor odlucuva kolku. Mene Jani mi prepisa eden kleksan dnevno, mojot doktor mi gi dava po dve dnevno. I on ti dava nasoki koga i sto da ispitas.
Dozata na kleksanot se odreduva spored tezinata na bolesta i spored kilazata,jas deka ne smeam aspirin mi kazaa 2 pati dnevno kleksan po 3000 edinici,istoto mi go kaza dr.Jani i ginekologot