Поздрав друшки, долго време ме немаше овде... Некои можеби ме паметите некои не.... Се подготвувам со документи за втор ваучер, па ако може некоја да ми пише дали истите испитувања се како за првиот или има и некои други барања и услови? Благодарам однапред и среќно на сите.
E Zdravo devojce jas te pamtam.Da istite ispituvanja se baraa kako za prv ,taka i za vtor vaucer.Osven sto treba da ima pominato 6 meseci od poslednoto IVF.Sum citala deka nekoi podnesuvaat i dokument za negativna Beta.No neka kazat poveke iskusnite clekni.So sreka.
2ipol godini se nadevav na chudo, no za zal kaj mene go nema. Odime ponatamu. Ti posakuvam mnoooogu najmnogu srekja ovoj pat Pokraj vaucerot se doplakja li drugo nesto?[/QUOTE] Terapijata ako nadmines 30 inekcii za stimulacii isto i terapijata po et se ti e na privatno osven estroferm on ode na recept i zamrznuvanjeto na embrionite ako ima za zamrznuvanje isto e na privatno
Да успееш овојпат и да се појавуваш само за благослови да делиш Јас не сум активна (пошто немам поим веќе кога ќе прашам каде и што) ама јас поднесов и тоа извештајот од првото ивф, мислам без бетата, пошто секако шест месеци беа. Да проверам ако не да го репостирам мислењето.
Се коригирам еве што сум пратила , плус се сеќавам ме дополнија дека за хепатит б ц и сида и за двајцата треба Со среќа !
2ipol godini se nadevav na chudo, no za zal kaj mene go nema. Odime ponatamu. Ti posakuvam mnoooogu najmnogu srekja ovoj pat Pokraj vaucerot se doplakja li drugo nesto?[/QUOTE] Nikogas ne se znae, i jas bev sokirana koga razbrav prviot pat. No, nekogas eve treba rabotite da si gi zememe vo svoi race. Vi blagodaram na mislata, i jas isto Vi posakuvam. Daj boze prvo kaj Vas, jas vekje imam edno, ako dade Gospod ke se boram za uste edno. Iskreno ne znam, na pocetok sum na pribiranje na dokumenti, ne znam koi drugi trosoci da gi ocekuvam. Naredna nedela ke zboruvam so doktorot da vidam sto ke me posovetuva, da se probam za vaucer ili ne. Sekako toj ke bide i toa kako finansisko olesnuvanje, no ako ne bidne, ke se stegneme nekako za na privatno. Se' najdobro Vi posakuvam.
Се слагам. Јас искомуницирав пред некое време со психолог. Премногу бев тажна што не успеав да станам мајка до сега. И поради чувството дека секој месец е неуспех. И секој месец тагувам, а особено после трансферот. Вториов ми беше претажен. Жената беше стабилна и ми помогна да се разберам и да бидам понежна кон себе. Полесно ми е. Предходно плачев при секое спомнување на темава. Денеска прв пат разговарав на темата без да ми вришти душата од тага. Извинете што го одолговлекувам овој муабет, ама членувањево во групата мене мнг ми значи за психичкото здравје. Кој не поминува низ ова, не знае.
А јас бидејќи имав успешно инвитро но имав спонтан... Од што да однесам документи? Од спонтаниот? Од матичната да барам извештајот?
Ти на матичната да и кажеш да си ги гледа упатите и брисевите зашто очигледно само за тоа ја бива. Каков е тој муабет за донор на пар што не поминал ниту една ин витро постапка? За ин витро треба 1 добра јајце клетка и 1 добар сперматозоид. И еден добар ембриолог. Овде има случаи на бремености и бебиња од еден сперматозоид. Еден! Така да надеж секако има. Кај тебе каква е состојбата со хормони матка? Не шкоди пред постапка да поработите двајцата на квалитетот со суплементи и исхрана. За машки фактор и јас би ти ги препорачала Плодност. Околу постапката и колку често треба да одиш зависи со кој протокол ќе одите, како ќе реагираш на стимулации и сл, тоа однапред не може да се знае. Ако се иде како што треба на секои 2,3 дена ќе треба да одиш на ехо за следење на фолекули додека боцкаш стимулации, после за пункција и за трансфер. Во специфични случаи можеби и почесто. Ти посакувам успех од прва! И да и отидеш со бебето на матичната
Kako jas sto mu go tupnav vo racete moeto na toj dr sto pred 17 god mi rece oti nikogas nema da stanam majka oti jajovodite mi se neproodni a ivf postapkite togas bea na samiot pocetok vo makedonija i samo ja navedna glavata od sram toj dr togas koga me vide so dete vo race
Не знам Мислам дека кога прашував јас имаше и одговор дека не поднеле ништо од постапката Пиши втор ваучер на лупата. Ќе излезат одговори, веројатно поновите се и порелевантни.
Здраво девојки, Дали сте правеле хистероскопија заради неуспешни трансфери или сте имале други причини за да ја правите таа интервенција? Ви благодарам многу!
Јас не сум поднесувала документи од претходен неуспешен трансфер, ниту од спонтан. Во документите само пополни за кој по ред ваучер аплицираш и достави ги сите документи што си ги поднесувала како и за претходниот ваучер. Битно е документите да бидат важечки (6 месеци, година..).
Цела сум збунка ко прв пат да ми е Е сега, уште само за проодност на канали не ми е јасно, лани летото правев.. Ми важи ли тој наод? Спермограми правеше мажот едно во државна едно во њуборн... Се мислам сега каде да направи нов... Фала ви срцки во секој случај
За проодност на канали не би знаела, бидејќи го немам до сега тоа испитувано. Ние сме со машки фактор (многу слаб спермограм) и тоа е доволна индикација дека мораме ивф. А спермограм може да направи во било која друга клиника (Систина, Ремедика…).
Дали дознавте нешто повеќе од тоа за што да се превземе/смени за наредно ивф? Дали со хистероскопија се гледа и проодност на канали или мора хсг да се направи за тоа?