Ако не се лажам феминката остана бремена, па ваљда сака боледување, само не разбрав што прашува тука А конзилијарно мила ти треба ако сакаш патолошка бременост да отвориш. 3 пати има право комисијата да ти продолжи со извештај од специјалист, потоа ти треба извештај за конзилијарно мислење со 3потписи, од приватно, државно сеедно Во процес за инф јас секогаш сум била на боледување 15 дена од матичен, па на комисија, и секогаш ми продолжувале не прават проблем
Првиот пат отворив боледување од прв ден на стимулација, со долг протокол бев 15дена од матичен и два пати ми продолжуваа, ми даваа по 15дена. Вториот пат отворив боледување кога почнав со фостимон, 15 дена од матичен и тогаш ми продолжија 20дена, пресметаа кога би бил тестот. Документи извештај од Лазаревски на кој стои дека пациентката е во постапка за инф и поради лабараториски и клинички испитувања се бара боледување, и врз основа на тоа матичниот ми дава предлог на кој стои некоја дијагноза за стерилитет
А јас му се притресував минатиот пат,имав потреба од 20 дена,5пред и 15 после трансфер па компликации триста ми излегој.Тие после трансфер ги одобрува фзо ама другите пред нозе испокршивме да ги земам,а за комисија никогаш не сум ни чула дека може...затоа и припрашав
Јас и порано имам пишано, никогаш никој не ми направил проблем, ни матичниот, ниту комисијата. Кажав само извештај од докторот кој ти го води инф
Ма се плашат матичните,упат за на гак недаваат а камоли боледување.Трнлив ми гледа мојот пат,ќе треба да се убедуваме а сестрите повеќе проблеми прават отколку да завршат што треба.
Како мислиш се плашат, па ти следува, имаш основа, не бараш да прекрши некој член!! И за упати не се жалам за секаде кај што сум побарала ми дале, па и приоритетни со соодветни образложенија
Jas sum so ifv bremena maticnata mi dade prvin 2 nedeli posle na komisija mi prodolzija 1 mesec sega pak na komisija mi dadoa 2 nedeli so toa sto za sledniot pat baraat konzilijarno mislenje jas imam mal hematom i imam kafeav iscedok oskuden osven toa rabotam vo proizvodstvena fabtika kade sto rabotnoto mesto mi e 8 saati na noze i treba da bidam dosta aktivna zatoa mi e strav zakazav pregled vo remedika od tamu ke mi dadat mislenje
Devojki nekoja da mi pomogne ako imala vakov slucaj.ureoplazma mi izleze pozitivna a bremena sum 7 nedela terapija ne mozam.da primam a sto da pram.
колку што читам, девојката 21 недела, има позитивна уреоплазма, и се лекува со лекови. Сепак наредниот search ќе ми биде што е уреоплазма, сепак сакав да ти дадам брз одговор, бидејќи мислам дека си исплашена а на линкот кој ти го праќам има информации дека не е многу страшно но треба да се пазиш. http://www.ordinacija.hr/halo-dokto...sticirana-ureaplazma-prolazi-do-kraja-uredno/
Fala ti.mnogu premnogu sum.uplasena so ne citam za ova bakterija ne mozam da primam terapija a ne znam na prirodno sto da pijam
Najdobro kaj maticniot toj ke ti prepise lekarstva so se dozvoleni vo bremenost na svoja raka da zemas lekarstva ne bi ti preporacala
Појди на гениколог, тој ти ја следи бременоста и знај шо терапија да ти дај. Тука ќе си нагаѓаме само.