Здраво кога поднесе за ваучер јас уште чекам на 24 Март поднесов затоа прашувам?За Лазаревски немам искуство,ама би ти го препорачала Органџиски.Имам правено едно инвитро кај него и сум многу задоволна.Се убаво објаснува,нема многу чекање,порелаксирано е.Од 4 инвитра само кај него успеа само за жал заврши како биохемиска.
Mene mi dado upat za na trasfusiologija, neznam dali kje zavrsam rabota . Mene maticnata me prati na revmatologija i od tamu mi dadoa upat. Moze direktno maticnata da mi zakaze ? Ona mislese deka nemoze i zatoa me prati, strasno pojma nemaat. Neznam dali na transfuzilogija kje zavrsam rabota, nekoj tamu da pregledal?
Јас на 21.03 поднесев и денес ѕвонев и ги добив на овој бр.023289010. Барањето ми било разгкедано на 02.05. Ама како што спомна некој најверојатно фондо нема пари па се барат забелешки.
Во барањето за ваучер имам ставено 2 вакви извештаи за направено хсг. Едно пред лапароскопијата и друго после неа. Денес добивам одговор од фондо ми фалело Хсг. Како може, дали се мисле на ренгенската слика од хсг или.....?
Ако тие фсх над 12.5 и е2 над 60 ќе ти бараат амх сигурно, колку тие фсх и е2 и колку години имаш пробај пушти документи со една инсеминација па ќе видиш дали ќе ти побараат јас пратив со две и имав 36 и ми одобрија.
Какви кретени! Се прават луди, секогаш кога ќе занема пари почнуваат жени да се жалат дека им бараат глупости. Оди им таму ако си од Скопје и кажи дека имаш приложено извештај од хсг. Не треба да ти бараат снимка. Глупости. Срамота.
А како оди постапката за ваучер, т. е. кои се условите, и прават ли проблем бидејќи имаме веќе едно дете (природно)?
Zdravo, Fala ti na odg. Inaku Vo sredinata na Februari gi podnesov dokumentite.Ke stigne i tvojot za skoro nemoj da se grizis.
Е Мислам дека и кај мене се случи истото. Јас го прекинав во петта недела и веќе во шеста на ехо немаше ембрион.
Јас имав поднесено документи на 17 Март. Денес добив одговор дека е одобрено за прв пат. Сега треба да се консултирам со матичниот гинеколог. Некој да сподели искуство