Здраво во која клиника ти беше неуспешното инвитро, извини на прашањето но никако не можеме да се одлучиме за клиника. Наредната недела имам закажано консултација во Плодност, но не сум одлучила, се плашам дека ќе погрешам во изборот. Ивф ќе правиме поради јацеводите, односно имав операција за проодност и повторно имав вонматерична бременост. Секој критика препорака би ми била добредојдена, однапред фала ви
Знам, тек сега почнуваме, ПАП тестот ми беше уреден наод, мм правеше спермограм, спермокултура и уринокултура, пие Профертил, сега чекам за хормони нели 3 ден од мензис, ќе правам и микробиолошки испитувања, и незнам уште што треба. А за приватно не ги бараат тие документи?
Јас имав таква ситуација, многу високи вредности на фолна и б12. Направив пауза некој месец и пак продолжив без повторно да проверам. Не е многу опасно ако се во вишок, растворливи во вода се и се елиминираат преку урина. В12 знае главоболки да прави ако е мн висок…
Folna ne sum proverila, b 12 malku e povisok. Inace imam mutacii i pijam metilirani i folna i b12. Nemam glavobolki sega za sega. Fala ti mnogu na odgovorot.
девојки дали некоја има искуство со ставање на 5дневен ембрион подоцна (пример 6ти/7ми ден) мене ми правеа пункција вчера, трансфер закажан за во понеделник... незнам како се броеа деновите... од утредента ли, од вчера..
Nas ni gi baraa osven inseminacija,2 spermogrami i pravev hormonsko na 2 den,isto taka imav histeroskopija za otstranuvanje polip
Здраво девојки, На кој ден од циклус се прави хистероскопија и дали пред тоа се прима некаква терапија и се оди на прегледи? Ви благодарам многу!
Не го бројам денот на пункција. Нема потреба да се оптеретуваш со ова, си знаат докторите, тие пресметале кога треба Ти сега уживај и спремај се за најубавиот дел од постапката
Jas uste pred da planiram invitro pocnav so B12,D3,C1000,vitamin E Koga pocnav so inv doktorot mi rece deka e super vitaminskata podrska i si ja prodolziv,imav pozitiven ishod od inv nazalost vo 5 nedela biohemiska no sepak prodolziv i do den denes so vitaminskata podrska... Sega se spremam za 2 inv i me ohrabri da si gi prodolzam sekoj den... Nisto ne gubis ako si pocnes toa e dobro i za bebeto