Мене хормонската терапија исто со Фостимон ми траееше 9 дена, денот на пункција земи го слободен, ќе треба да одмараш ради анастезијата и процедурата. После трансфер 2 недели боледување, мене докторката ми препорача да не биде строго мирување, но и без премногу активности. Можеш по некоја прошетка заради циркулација а и малку психичко опуштање. Поздрав и со лесно!
На денот на пункција, да. Треба одмор. Пункцијата е под кратка анестезија ама те тера на спиење тој ден. Мене ме фати викенд па одмарав, некој ден на работа одев па потоа трансфер. По трансферот следи боледување 2 недели. Прв ден повеќе лежење а потоа може движење без преголеми активности по дома.
Дали нечиј сопруг/дечко/партнер правел спермограм во Букурешт поликлиникада ми одговори дали дозволуваат од дома материјал? Пошто сопругот е прегадлив да влезе во некоја такава просторија
Јас бев со долг протокол. Другите членки ке ти кажат за краткиот. Во Систина прават пункција и за викенд. Мислам дека и по други клиники е така.
Nemaat prostorija, barem lani vo Februari nemaa, nosis od doma, vo sterilna casa za urina, bidejki bese poladno go sovetuvaa da ja nosi vo vnatresen dzeb od jakna za da ja oddrzuva toplinata i da se dostavi do niv za 30tina minuti otkako go ostavil materijalot vo sterilnata caska. Veruvam deka e isto i sega, nadvor denovive ladnicko, neka go pocituva toa nosenje vo vnatresen dzeb od jakna.
Па пошто нашиот прв беше од Систина, вториот ни беше од Клиника. Мислам дека околу 3000 ден беше Систина, и мислам дека закажувавме последно. Звони на тоа општото бројче и прашај за спермограм за цена и закажување, ке ти кажат или ке те префрлат на одделот за Андрологија. Можно е и да се најскапи. Звони и Ремедика прашај си за цена.
А кои документи се пополнуваа од страната,кој може и не му е тешко да ми ги прати ќе ми помогне многу.Крвната слика со шеќер и седиментација треба да биде така?
https://fzo.org.mk/informacii-i-obrasci-za-biomedicinsko-potpomognato-oploduvane Образец 1. Точка 11. Имаш наведено се што ти треба. Барањето го пополнува матичниот гинеколог, откако ке собереш се што е потребно од документи. Редактирам: предлогот го пополнува мат гин, ама не се грижи за тоа, знае тој што треба.
I mene mi vratija vo sistina 2 dnevni embrioni i ivf zavrsi so biohemiska bremenost ama toa ne bese radi embrionite sto bea vrateni na vtor den tuku radi drugi pricini i koga go prasav lazarevski zasto gi vrakaat na 2 den mi rece oti najdobro mesto na embrionite e vo matkata i jas se soglasuvam potpolno so dr zatoa nesto