И кај мене беше така, мислев сум добила но не било циклус. По прекинување на терапијата вистински ќе добиеш.
Ako se ide po priroden ciklus, nisto. So kontroliran se prima estrofem. Ima opcija so priroden samo so induciranje na ovulacija da dade klomifen ili letrozol. Posle transfer se dava progesteron, kleksan, kortikosteroidi ili intralipidna
Зависи, различно е, зависи од случајот. Ѕирни ја темата Трансфер со замрзнати ембриони, таму ќе видиш, имаме пишувано многу.
Исто и јас, добив додека ги пиев (имав уште пола кутија), ми траеше 4 дена како вообичаено, помалку обилно, докторот ми рече дека тоа не е циклус, иако знам дека беше, продолжив да ги пијам до крај, после тоа месец и пол немав ништо, освен само еден ден кога крварев. Е после 28 дена од тој еден ден што крварев си добив нормално, многу обилно.
Vo ovoj specialen den na majka sakam da vi kazam deka predhodniot mesec so dr Trajkovski probavme inseminacija so letrozol. Piev 5 dena i imav dve ubavi folikuli. Ne primiv ni stop ni nisto. Samo progesteronska podrska. Doktorot sakase da ispitam beta mnogu rano, mi predlozi 10 dena po inseminacija. Ja ispitav bese 24. Posle tri dena ispitav pak, bese 179. Dve kleksani primiv od prvata beta do vtorata. Prodolziv do pred nekolku dena koga ispitav dedimeri i hemostaza. Dabroston 2*1 samo progesteronska podrska imav, posle od pozitivna vtora beta i proluteks. Ne mi e lesna. Krvarim i dva pati pod hitno sum bila vo bolnica od strav i traumi. Sekoj den stanam blagodarna na Gospod za ova cudo i se MOLAM od tuka do nebo da go cuva. 6+5 sum. Maloto srce pocna da cuka. Daleku sme od safe zone, uste mnogu golemo dolgo macno psihicki patestvie ne ocekuva, ama jas sum mnogu blagodarna sto imam vakov rezultat. Gospod neka mi pomogne. Posle 4 ivf transferi jas ostanam trudna so inseminacija.
jas vcera imav kafeavo i crveno, denes nekolku crveni tocki i sea od utre kje vidime bidejki zavrsiv denes so dozata.
Otidnav kaj nego za konsultacija. Me pregleda i mi rece deka imam ubavo zolto telo za koja se somneva za bremenost. Mi predlozi da ispitam beta rano, ne go ispitav od traumi, i imav biohemiska bremenost. Sledniot mesec pocnav so letrozol i ete. Trajkovski e prekrasen doktor.
@Kolumna ти посакувам школски лесна бременост, среќна сум за тебе како за сестра Трајковски ти бил среќата и ќе си го гушнеш тоа срценце живо и здраво и ќе јадеме мекици
Честитки од срце ти посакувам да биде се како што треба и до крај да ја уживаш бременоста многу убава вест,и на крај уште еден доказ дека нема правила ти ја праќам цела среќа за се да биде како треба се посигурна сум дека ќе сум и јас Трајковски