Јас пред 10 дена на консултација кај Гуржанова платив 2000ден без преглед и брзински преглед од 10-15тина минути на историјата од претходни ИВФ. Немав ваучер со мене, а за термин не чекав долго. Пример ако звонев во вторник, веќе во четврток и петок имаше термини. Кај Лазаревски никад не сум платила ниту една консултација.
Mene za konsultacija ne mi naplati. Jas bev vcera. Jas eden vaucher potroshiv, uste nemam pravo na vtor. Vo avgust ke nosam dokumenti. Kazi deka ushte nemash resheno shto i kade.... napravi si muabet.
I nadvor od postapkata sum bila nekolku pati kaj drug dr vo Sistina i ne mi naplatile eho pregled. Zatoa za se dr cenite se vo plafon.
Ve molam, dali nekoja od vas se soocila so ovoj rezultat i kako go resila ova?Jas i ne go razbiram dzabe sto guglam!
Imas mutacii na genite navedeni. Ke treba metilirani formi na folna i b12 i najverojatno poddrshka so Clexan pri zabremenuvanje. Ili ako si vo ivf postapka i posle transfer. Kaj koj lekar si? Pokazhi gi rezultative pri nareden pregled, dr ke ti kazhe sto treba.
Blagodaram. Da veke pominav eden dolg protokol i ne se oplodi jajce kletkata,pa me upati na ova ispituvanje no maticnata ne mi raboti vikendot nemam so kako da se konsultiram vo vrska so rezultatot.
Имам високи антитела на тироидната жлезда. Може да ми кажеш што направи во врска со тоа, читам дека и ти си имала.
Feminki jas denes pocnav so prvoto bockanje triptofem. Mi dade 15 inekcii pa da otidam na 3den od ciklus da se napravat analiza na hormoni. Dali nekoj se bockal so istite i nekoe iskustvo.
Jas zemav L arginin od 1300mg ,gi nabavuvav od biotika mk. Godini se borev so debelinata na endometriumot, samo ova mi pomogna.
Jas zakazav kaj dr.Tatjana,bidejki ne ziveam vo Mk nekolku meseci porano i pisav,najprvo za nekoi prasanja potoa koga se odluciv da dojdam 2-3 nedeli pred doaganjeyo i pisav i vednas mi zakaza termin,inaku bez vaucer sum,na privatno
Три дози од циклопрогинова по ред бели па кафени измеѓу секоја кутија по 1 недела пауза и плус јадев по 2 бразилски ореви, ананас, цвекло
Со долг неуспешно, не се оплодија јк, природен трансфер на 3 ден неуспешно, краток протокол прв трансфер со две замрзнати бластоцисти неуспешно и вториот фет со една бластоциста успешно. Пред ивф добро би било да поработиш на квалитет на јк и смирување на инфламацијата од ендометриозата со суплементи и исхрана. За детали пребарај во темата имам пишувано, јас следев препораки од it strarts with an egg книгата и диета од нутриционист. Ти посакувам успех!