Cestitkii mila za bremenosta a za bliznaci kaj mene vo 6 ned se videa oti se dve ama ednoto za zal go izgubiv vo 6,7 ned a drugoto fala bogu ostana i sega imam kerkicka 4 god
Devojki utre mi e punkcija,dali posle punkcijata treba da lezam ili mozam dasi funkcioniram normalno posle toa
со оглед на тоа дека се работи со анестезија и да сакаш да праиш друго нема да можеш, дај си време и одмарај си тој ден П.С со среќа
Да,имав и имам уште високи,последно ми беа 1.300. На позитивна бета во Систина примав интралипидна инфузија една и на преглед 2 недели подоцна околу 6-7недела и имав успешна бременост,ова беше 2018 година, сигурно и сега ја даваат. Ме чинеше тогаш 14 илјади и нешто едната инфузијата беше 3 илјади и нешто,а останатиот износ лежењето во Систина,и втората исто. Јас бев кај Др.Митко Ивановски. Бев на мисла дали има чаре за мене, ама фала Богу имеше. Ти посакувам и на тебе успех што поскоро.
I mene mi se 1300 posledno mereni antitelata. A pred pozitiven test nesto primase, promena na ishrana terapija neznam?
Све си јадев што ми се јадеше,немав специјален режим на исхрана. Пред бременоста пренатални пиев неколку месеци пред и метилирана фолна посебно. Го прашав доктор Митко и ендокринилог во тоа време ми беше Даниела Донева во 8 ми септември и она ми рече све да си јадам. Можеби требаше да јадам леб без глутен,или да пробам со исхраната да ги намалам,ама ми се јадеше,и сакав да си каснам од све по малку. Како за промена јадев ржан леб,ако има некакво подобрување од него.
Останува бремена и природно,и со инсеминација и со ивф,се е ок ,позитивен тест и после две недели од тестот,обавезно прокрвавував и еднаш имав близначка бременост,една во Матка и една вонматерична,после во матка,но имав два спонтани,една ивф неуспешна и една успешна,ова за период од 2015 до 2019 година.
Zdravo devojki nova sum pa sakav da prasam pocnav postapka za invitro. Pocnav so Triptofem 0,1 nautro vo 5:30 veke 14 inekcija denes od vcera pocnav i so Bemfola75 vo 16:00. Vcera se bocnav vo 7:00 so Triptofem ima li problem sto sum zadocnila, premnogu se plasam da ne bide nesto. Imam zakazano pregled na 25.5
Јас сум моментално со triptofem се боцкам навечер во 7 ипол. Докторот ми посочи од 7 до 8 ако во случај неможам 7 ипол максимум да гледам за пола саат да ја ставам.
Zenski dali nekoja se soocila so bolki vo stomah kako za dobivanje pred transfer,dali e toa normalno,mislam deka vo sekoj moment ke dobijam a transferot mi e vo vtornik
Ja pominav i jas mojata punkcija denes,mi izvadile dve jajce kletki edna ubavo sozreana golema,drugata keja pocekale do utre.Mi kaza embriologot kemi se javi utre damj kaze kako napreduva i dali se oploduvaat.Pa sega so gospod napred da bide se kako sto treba dasi docekam i transfer i dve crveni linii
Mojata punkcija bese nekna vo cetvrtokot,isto taka izvadija 2 j.kletki ama samo 1 se oplodila,a denes imam strasni bolki i sabajle imav kako bledo rozeva krv
Zenski ako mozete poglednete gi rezultatite od urina. Maticniot se dvoumi dali da gi pratime zaradi prisustvo na keykociti i belkovini ili da pijam terapija pa da pravam novi.Inaku drugoto mi se super cela krvna slika. Sto mislite,drugoto sobravme sve