Не и дозволува системот на матичната да извади ни приоритетен. Дали имате искуство кај некој на приватно?
Докторката е супер нависитна, има време и за прашање да поставиш, муабет да си напрвиш ако нешто те плаши, ја препорачувам од срце
Zdravo devojki! Dali nekoja se soocila so prepotuvanje navecer, gadenje, povrakanje, teskotii pri pienje na Jasmin tabletite? Ok, i malku bev izmrznata ama bukvalno se mi se sobra. Se javiv na dok. i mi rece od denes da pocnam so Mikroginon i deka tabletite imat ista funkcija .Btw. dodeka piev Jasmin 1 den nesakajki go skoknav ... ke mi pravi li i toa nekoj problem, sto mislite vie vashe mislenje?
Devojce, ve molam znaci so vakvi prasanja. Ako doktor ti rekol da gi smenis tabletite, kako mislis nie ovde da znaeme povekje od nego i da ti dademe mislenje kakov problem moze da ti napravi terapija pisana od strudno lice? Smiri se. Veruvaj mu na doktorot i teraj si ja rabotata.
Јас сум ги пиела Јасмин, Јас, Микрогинон и Диане, од сите нив единствена нус појава ми е главоболка, ама нели секој е различен. Може од нив да ти е, може и не. Ако др. ти ги сменил, така направи. Плус микрогинон се најнова генерација на контрацептиви и најмалце нус појави имаат. А ако веќе пиеш гледај да бидат секогаш во исто време и да не пропушташ, така само повеќе нус појави ќе имаш, сепак се хормони. Со лесно.
i gledaj sleden pat da ne promasis takvite terapii se sledat od apce do apce od saat do saat vnimavaj imat znacenie mnogu ,jas od Jasminot dobiv alergija cudo cesanje po celo telo i se dodeka ne gi ispiv site jasmin apcinja piev so niv i terapija za alergija isto i so triptofemot inekcija bev taka ama mora da e taka zamena na inekcijata nema so lesno
Здраво девојки Денес на 3. ден од циклус хормоните ми се : FSH 15,61 ( 3.9-12.00) E2 31 (18-147 ) PROGESTERON 0.67 (0,1-1,54) LH 8,14 (1.50- 8,00) PROLAKTIN 8 (5-35) пиев достинекс Планирав да правам трансфер , имам замрзнат ембрион , покачен FSH Сега сум во дилема , ваше искуство . Матичната ме советува на 21.ден да проверам Прогестерон. А во Систина неможам да ги добијам .
Pokacen FSH nema povrzanost so uspehot na frozen embryo transfer. Toa znaci deka rezervite ti se namaleni. Edinstveno sto ti e bitno da sledis dali ke imas dobra ovulacija, se sledi preku LH i Est dali srazmerno rastat na denot na ovulacija. Proveri uste ednas lh i estradiol otprilika posle 10 den od ciklus, ako se dobri, doktorot ke ti proveri uste ednas i ke ti kazat dali si za transfer. Ne se opteretuvaj so FSH ako imas embrion
Ти благодарам Само што го исконтактирав и Др . Истото ми го кажа. Во понеделник закажавме , таман 10.ден .