Пиши колку ќе ти бидат хормоните за 10 дена и што ќе ти рече докторот. Кај мене пораснаа соодветно E2 и LH, ама сепак се ниски (E2 околу 75, LH 25). Ова без никаква терапија. Никој не ми дава конкретен одговор зошто е така, матичната ми рече хормони се никогаш не се иста вредност. Инаку резервите ми се одлични, AMH околу 3, а другиве хормони како менопауза...
Od moe iskustvo E2 treba da e nad 150 za dobra ovulacija i normalno folikulot dobro da izgleda i na eho. Tuka podrazbira i endometrium trosloen i nad 8mm. Btw zboruvam za idealna sostojba, ne deka nema uspeh i so polosi vrednosti, ali generalno ova se potrebnite preduslovi za transfer.
Devojki sakam da Ve prasam na Klinicka Biohemija za hormoni imam upat.Dali se odi zadolzitelno samo rano od sabajle ili mozam da otidam malku podocna do kaj 17 casot? Ako nekoja ima iskustvo neka pise.
Hormonite treba da se ispituvaat vo sabajle zaradi prolaktinot i kortizolot. Isto taka, insulinot treba da gladno da go ispitas.
Bidna i transferot,1 embrion,embriologot mi rece deka poslabo se razvival ama mu davaat sansa,sega samo da se nadevam deka ke bidne rab
Imas li podobruvanje od nea ? Koja ja naracuvas od i herb? Jas ja pijam vekje dva meseci pa cisto informativno me interesirase .
Sabajle sigurno do kaj 10/11 vo 16 casot imam otideno na klinikata nemase zivo pile ) strav da te fati.