Zdravo Dali posle embriotransfer so zamrznat embrion ste imale grcevi poslabi I bolka vo polovinata. Pozdrav
Девојки ве молам за мислење, се спремам за ембриотрансфер со замрзнати, и правев неделава ПАП и микробиолошки брисеви. Од ПАП тестот сеуште немам резултат, а од брисевите, прв пат во животов имам уреоплазма. Сакам да прашам дали е можно да се излечи за брзо време, и претпоставувам ќе треба да го одложам ембриотрансферот… додека не излезат чисти брисеви. Искуства и совети? Благодарам однапред
Mila jas sobirav dokumenti za invitro imav ureaplazma na brisevite pa so tri antibiotici i vagunaleti uspeavme ne taka brzo pominaa edno dva ipol meseci.
Бактеријата е многу отпорна на антибиотици. Терапија ќе пиете и вие и партнерот. Не би ви препорачала да брзате за почнување на процедура.
Обавезно прво да ја излечиш бактеријата. Некогаш со една доза антибиотик се средува, некогаш и после антибиотик повторно ја има на брис.
So lesno neka ti e ama toa e pozitiven znak. Uzivaj I normalno e toa. Sekako ako imas misla vo glava javi se na doktorot ♥️♥️♥️
Kako izgleda procedurata za HSG, kade ste pravele. Ako može podetalno I da, Guržanova mi napomena deka ako sum alergična na Penicilin, a sum, deka kje treba nekoj poinakov rastvor kobtrast. Imalo li vakov slučaj?
Благодарам на одговорите @Blondie715 , @intj_girl и @LanaDelR. Контролен брис после 14 дена се прави така?
Jas sum alergicna, nisto strasno, ke si kazes tamu, jas barem okey pominav. Pravev kaj Tolovski. Bolka nekoja ne osetiv, nekoja neprijatnost samo, ali se podnesuva.
Девојки, тие што сте иделе на природен циклус, на кој ден ви бил трансферот со замрзнати ембриони? Чисто ме интересираат искуства