Вонтелесно оплодување

Discussion in 'Бременост' started by pozitiv, Nov 30, 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

258 vote(s)
    15.3%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

195 vote(s)
    11.6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 vote(s)
    3.4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 vote(s)
    2.1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 vote(s)
    1.1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 vote(s)
    5.8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 vote(s)
    4.6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

110 vote(s)
    6.5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 vote(s)
    6.3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

306 vote(s)
    18.1%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 vote(s)
    0.5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

274 vote(s)
    16.2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 vote(s)
    1.9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 vote(s)
    3.3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 vote(s)
    2.8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 vote(s)
    0.5%
  1. sweetie 981

sweetie 981 Истакнат член

od tvoja usta vo bozji usi denes mi e den za dobivanje, vo ponedelnik ako ne dobijam planiram da napravam test.

Srcka28 likes this.
  2. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Колку што имам слушнато може, ама немам зрмамо од тамо. Некој со искуство нека ти каже.

3. Ved@

Ved@ Истакнат член

Еве нека пише некоја со искуство на гак.

Lady Miami likes this.
  4. Bjanka1992

Bjanka1992 Истакнат член

Во процес на припрема на документи сме за инв некој совет, кој е најдобар доктор кога се бира кај да правиш
    ♥️

5. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Па прочитај наназад, имаш секакви искуства на темава. Прилично се активни сите членки.

Bjanka1992 likes this.
  6. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Кај кој бевте и дали имате мутации? Јас не можам да дојдам до извештај а боцкам веќе 1 месец, трансфузиолози викаат да си пишат специјалисти гинеколози за мојот случај а овие викаат кај трансфузиолог. И дали извештајот важи за уназад купени или за следните?

7. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Извештајот важи само за идните купени. За тоа што поминало не.
    Јас бев со мутации и со тој рез кај било кој трансфузиолог. Можеш во 8ми септември кај Русе или на клиника кај Јани. За другите не знам.
    За првиот оат ми беше дијагноза под која не рефундираат, а за втор трансфер уште немам поднесено.

Fenix05 likes this.
  8. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Mili ajde da mi kazete dali krvna slika treba da napravi i soprugot za da ja prilozime kon dokumentite,isto dali treba krvna grupa da prilozime od nas dvajca i na krajot doktorot maticniot dali elektronski mora da go popolni obrazecot ( obrazec 2- predlog najverojatno go popolnuva) ili fizicki go popolnuva so potpis i pecat.Tolku se iznervirav sega sestrata mi bara krvna slika od soprugot,krvni grupi i deka ke cekame so meseci sistemot ne raboti bil hakiran od mesec mart i nemozat predlog da popolnat,moralo elektronski nemale da primat od fondot fizicki obrazec popolnet? Sto e ova sega,dali e vistina ova?

9. EK2022

EK2022 Истакнат член

Крвна слика од сопруг не ми барале, исто и крвни групи, тоа може ивф докторите да побараат, а фондот не. За документи во фондот прв пат слушам дека електронски се пополнуваат, јас два пати до сега во хартија сум поднесувала.

10. Just Women

Just Women Истакнат член

Krvna slika samo tvoja a od soprugot samo test za hiv ,b i c. A predlogot maticniot go pisi i go pusta elektronski da i toa e odma dve min rabota. Jas pred mesec gi pustiv i nemase nikakov problem so stranata.

Radost i ocaj and LanaDelR like this.
  11. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Jas prv pat ke podnesuvam Sobrav se i trgnav do maticniot da mi popolni obrazec od nego( nezz sto popolnuva iskreno) mi dade odgovor sestrata trebaat krvni grupi plus i krvna slika od soprugot i deka bema moznost da mi popolni dojtorot nisto zatoa sto samo elektronski se popolnuva toa i moite dokumenti ke cekast se dodeka sistemot ne dade moznost da popolnat od kaj niv i so meseci nikoj ne podnesuval cekale,so moe insistiranje sreka nosev izvadeni obrasci kazav da mi popolni fizicki obrazec broj 2 nezz ni dali e toj zosto prv pat ke nosam pretpostavuvam toj e zosto pisuva dole izbran lekar i mesto za potpis i deka ke gi odnesam taka.Dobiv za kraj odgovor ke vidis deka nema ni da ti gi primat Sramota zenicki mn se uznervirav Jas od januari sobiram nikoj nisto ne ki spomna sega kiga dojde do ova mi kazuva sega.Dali e vistina ve molam pisete mi

12. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

A zosto mila elektronski gi pusti? Dali mora taka i plus fizicki da gi odneses?
    Te molam pisi mi zasto kaj mene nema moznost za elektronski a jas nemozam da cekam

13. Just Women

Just Women Истакнат член

Dokumentite site si gi nosis fizicki samo predlogot od maticen e elktronski drugo se nosis sama. Dve papki edna so orginali edna so kopii. Na salter vo fzo odi da ti dadat baranje tie se dve livcina si gi popolnuvas i potpis i kopija od licna karta od dvata. Orginalite mu gi ostavas tamu da ti dat brojce i pecat na dosieto a kopite ke si gi zemis vo tebe ke ti trebat za kaj dokotorot.

LanaDelR likes this.
  14. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Vo red mila toa znam,no ovoj obrazecot od doktorot( predlogot) nema moznost elektronski da se pusti od kaj mojot maticen ,sistemot ne rabotel so meseci.Dali moze fizicki izvaden i popolnet i drugite dokumenti da mi gi primaat vo fondot?

15. Just Women

Just Women Истакнат член

Nema da ti gi primat mora da e elektronski toj e razlicen od tie livcina, na nego toj pisuva mislenje od nego kako predlog zosto se odi na ivf. I na salter prvo ke te prasa dali pustivte elktronski. Mora da mozi znaci sistemot raboti zapnimu tamu karajse nemozi meseci da ne rabotel koga jas na 20 april gi pustiv bez problem a vidov ovde ima i drugi posle mene sto bile i vo maj pa da gi pustile. Problemot e do niv ne do sistemot

LanaDelR likes this.
  16. EK2022

EK2022 Истакнат член

Јас два пати до сега предлогот од матичната го земам и заедно со документите ги носам во фондот.

LanaDelR likes this.
  17. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Se molev eve eden saat mi kaza toa e ne e do nas nemoze sistemot i tolku.So meseci nemozelo a mene ke mi istece vaznosta vo juni na nekoi dokumenti. Sto da pravam sega? Mi veli idi objasni deka nemozeme da pratime.i deka nema da mi gi primat bez elektronski.oh ke puknam od maka

intj_girl likes this.
  18. Just Women

Just Women Истакнат член

Znam kolku e nervozen, tezok e patot samo smireno i mene mi istekoa nekoi dok vadev na novo, ali prifati deka za zal nasata drzava taka funkcionira najlesno mue ne raboti sistemot. Odi ako ne do fzo na salter i prasaj druga opcija dali imas koga veke nesaka da ti daj maticniot. Stvarno nz zosto koga rabotis sistemot.

LanaDelR likes this.
  19. JanaDarling

JanaDarling Истакнат член

Пред 2 месеца ми дадоа извештај само за 10 клексани и ми ги рефундирав после тоа. Другата недела пак планирам да одам, па ќе видам дали ќе ми дадат. Од тука што пишуваа некои, само после позитивен тест. На трансфузиологија не ми дадоа. Си тераат свои шеми, едно нешто имавме за рефундирање, сега ни тоа. :^)

20. Doris_

Doris_ Активен член

Исто.. симптомите тие и позитивна бета

sweetie 981 likes this.