Kako moze na den na transfer dati stavat uste edna stop inekcija.Dodeka nepominat 14 dena od stop inekcijata keti pokazuva lazno pozitiven test.ova prvpat slusam na den na transfer stop inekcija da stavat
Rano ti e za test ako si imala stop na transver, min treba 10 dena. Moj sovet e ne trosi pari na domasni testovi, direkno na beta odi. So lesno i ti posakuvam uspeh.
Prviot transfer imav samo eden emrion i ne mi stavija , a sega ovaj pat mi vratija 3 i radi toa mi dadoa uste ednas da stavam i imav premnogu folikulii da ne dojde do hiperstimulacija, taka mi kaza doktorot
Da se nadovrzam , prasuvam bidejki imav neuspesno invitro na 5 dneven embrion.. smeniv klinika i sega mi napravija transfer na 3 dneven embrion … malce sum vo bunilo poradi toa sto citam deka 5 dnevni se pouspesni….No vo dvete kliniki imaat normalno razlicni principi… vo prvata klinika (Sistina) 0 den - nemase odma se pocnuvase so 1 den na oploduvanje, dodeka vo ovaa klinika sega sto go pravev (NewBorn) pocnuvaat so 0 den … nekako mn sum zbuneta
C7G1, znaci 7 kletocen embrion so ocenka 1, toa znaci deka imas dobar embrion bidejki G (gradacija) mu e 1, najvisoka. Ponatamu ne se opteretuvaj, toa e von tvoja kontrola koga ti go zakazale transferot, toa odlucuva embriologot vo zavisnost od razvojot, sega tvoe e samo da se opustis. Imase li za zamrznuvanje? Ako imas, kolku kletocni embrioni zamrzna?
Imav dva,edniot migo stavija za drugiot nisto nemi kazaa,samo mi kaza lazareski drugiot nese delese mnogu dobro samo eden ke vratime.A embriologot koga mise javi i za vtoriot mi kaza super e sve oploden se deli imame dva.Sto napravile so drugiot neznam,niti mi kazaa sto ke pravat so nego
Samo neznam sega dali bese blastocista ili ne,i zosto pisuva 4 den,koga mene punkcija mi bese nedela ponedelnike e 1 den,petok bese 5 den.Neznam zosto taka pisale,i intralipidna infuzija primav
Kaj mene na 5 dneven embrion pisuvase MORULLA ×1,samo mi kazaa deka ne se razvival mn dobro,a sto znaci toa morulla ne znam
Stadium na razvoj na embrionot, toa ti e stadium pred blastocista. Se pravat transferi i so morula stadium, samo se pomalku uspesni, ali jas imam primeri so uspesni transferi i bremenosti i na dvodnevni embrioni, taka da nema pravila, samo poveke srekja
Simptomi imam kako grcevi vo stomakot, vcera i zavcera kako nekoe pulsiranje imav pod papokot, bolki vo polovinata, gradite isto me bolat,a nekoi menstrualni bolki nemam, prviot pat imav poveke bolki ama bese neuspesen