Jas vcera i denes,mada e mnogu rano mislam ama mise spie celo vreme,mnogu mokram i denes glavata me bolese i nekako se osetiv topla merev temeperatura 37
Deneska 6 den od transfer. So jaki bolki vo polpvinata I vo dolniot del na stomakot bolki grcevi. Dali nesto moze da pijam za bolka. Malku sum I isplasena . Se nadevam na dobro ke e so pozitivna beta.
Jas ako postojam od poveke i mene me faka kicmata,imam i kako grcevi i gasovi,ama valda toa sie normalno
jas vcera 10ti den od transfer prokrvarev, pomisliv deka dobiv imav i menstrualni bolki, i denes imam ama prestana krvarenjeto. Inaku celo vreme duri i od pred transferot imam simptomi kako za dobivanje, pospanost grcevi vo stomak cas pojaki cas poslabi, i poslednive dva dena i glavobolki
Ajde moze e implantacisko krvarenje. Na koj den tie napraven transferot? Jas denes osekam kako nekoj epten minimalni bolki, i gradi so me bolat drugo nisto
Zdravo ve citam okolu kvalitetot na embi9nite. Mene do Sega nigde me mi stoela taa informacija... ni vo remedika ni vo sistina. Inace tie sto imate zamrzneto embrion vo sistina dali na dogovorot za zamrznuvanje vi stoi kvalitet? Kaj mene ni tamu nema takva jnformacija, osven deka postoi rizik pri odmrznuvanjeto I oni ne se krivu. Tolku I sekako 50000 den plariv
na 5ti den mi bese transferot, gradite uste pred transfer me bolat i uste me bolat, samo obicno pred ciklus mi se i zgolemeni, a sega se e normalno samo imam bolka. A vo stomak non stop grcevi osekjam po light se trpi, se sum kako vo faza na pred dobivanje
Se dodeka primas progesteronska terapija nema da dobies,valda se,normalni ovie simptomi nas deka nie prvo invitro i se nie cudno,daj boze site Gospod dane izraduva so dve crtki,dasi cuvame bebuski
Kaj mene na 9ti den od transfer imase krvarenje, bese implantacisko, zavrsi za den, dva poveke kako kafeav izcedok. Eve teram 38ma nedela, so sreka, daj boze da e taka i kaj tebe.
Sakav da ve prasam Et na 3 den na praven, koga moze da se sluci implantacija dokolku izdrzat embrionite?
Јас имав трансфер на 5 дневна бластоциста, можам за мене да кажам точно, четвртиот петтиот и шестиот ден после трансфер имав имплантациско крварење сосема малку на бришење (тогаш мислев дека крварам од аспиринот, ама не било така), веќе следниот ден густа слуз и чувство на "топлина" во матката и како да отеков тој ден во матката, па следниот ден бев како болна, градите цело време отечени, поспаност и гадење немав воопшто. Тоа отприлика беа симптомите.
Девојки, знам дека многу пати се пишувало на темава за тоа, но да не барам сеа, ме интересираат ваши искуства за трансфер со замрзнати ембриони, кој трансфер по ред ви бил успешен, по колку ембриони сте замрзнувале и по колку сте враќале? Првиот мој трансфер заврши со мисд абортус и сега се спремам за следен. Чисто ме интересираат искуства ако сака некој да сподели. Може и во лп.