Здраво девојки Дали имате некоја информација дека од наредната година ќе се носи закон ФЗО да доделува повеќе од 3 ваучери?
@nikja Мене докторот за ивф ми велеше дека до трансфер може што сакаш, но после трансферот веќе пиење лекови што се дозволени за трудници. Само парацетамол може да се пие. Секако, прво консултирај се со докторот за што и да е. Пиеш ли течности?
Pijam voda i ovosen caj,kese javam denes i ke prasam ako mise sluci pak ako nemozam da izdrzam sto smeam dase napijam
Ne mi se pokaci so Fostimon, vo dokumentite sto gi podnesov za vaucer mi bese 5ka. Vaucerot go dobiv za 2 nedeli i vednas pocnav so stimulacii i imav 20tina folikuli, a izvadija 18 jajce kletki kako sto pisav. Komentarot na doktorkata bese deka e super reakcija na Fostimon, nemav hiperstimulacija, bolki, samo poduen stomak pred punkcija. Prethodno nemam ispituvano AMH taka sto ne znam kolku mi bil.
За колку време отприлика од поднесување документи го одобруваат ваучерот? Еве да речеме дека не би ми побарале ништо дополнително, сум дала сѐ што треба, кога најрано или најкасно би добила одговор дали ми е одобрено? И дали на некого не му одобриле ваучер и од која причина?
Колку време треба да помине со останати обиди пред ваучер за иво? Три години пробуваме ама освен Кломифен тук и таму и понекоја фоликулометрија немам друго Освен хормони, спермограм исегатреба хсг, тоа се знам, него ме интересира како докажувате дека се обидувате хаха
Se sto imas se da podneses. Ke si napravis samo kopii za tebe da si imas. I obavezno 3D-4D da si napravis. Toj se pravi samo na klinika,samo od tamu go priznavaat. Zapazi na site dokumenti sto ti trebaat. Odbivaat za krvna slika. Ili ako sedimentacijata ti e visoka.
Mozes kaj korunovski 4d e 1000 den,da necekas za klinika,hepatit,hiv i sida vo zeleznicar samo so licna kata 600 den e za dvajcata
Jas imam dve decinja 10 i 8 god momcinja...cel zivot policisticnj jajnici hormoni dobri..Sakavme 3to nemozev celi 8 godini,ne mi davaa odgovor od sto moze da e isto taka i menstruacija imav samo 3 pati vo.godinata.Sega posle 8 god sum trudna za 3to.ne ni znaev deka sum ostanala.Uste nemozam da najdam odgovor ni pak nekoj doktor bez i kaj privatni da mi kazat zosto dk sega ne sum mozela