Zdravo. Prilicno sum nova na forumot i se obiduvame za bebence okolu 1 godina. Pred 3 meseci imav edna biohemiska bremenost, denes 2ra biohemiska bremenost posle napravena 1va inseminacija.. Dali mozebi znaete da me upatite sto da pravam i sto moze da e problemot so mene..
Jas bev 10dena so triptofem vcera bev na pregled. Se bese vo red od sinoka sum so pola doza triptofem i bemfola 225. Pa vo nedela na 4 pak sum na kontrola. Se nadevam ke bidi se kako sto treba.
Zdravo devojki, onie koi sto imale problem so oploduvanje na j.k., sto vi predlozile doktorite da proverite? Na nekolku navrati vadevme po 4-5 j.k. (sto e solidno so ogled na vozrasta) od koi nikogas ne dojde do oploduvanje, iako sekogas imase morfoloski zdravi j.k. Kariotip mi e normalen, spermata e vo red, Dr vika deka se e ok so mene. Fala vi odnpred na sekoj sovet
Ме израдува значи. Отварам форум после месец дена и налетувам на твојот пост. Честитки и со лесно до крај
jas pravev laparoskopija. Ne ti ja znam dijagnozata i godinite, no ako imas endo treba da promenis nacin na ishrana life style eventualno agonisti. Jas nemam endo i imam 31 godina, imav vospalenie na jajovodi i inflamacija co cela mala karlica, athezii na jajnici od toa vospalenie koi sekogas davaa jajce kletki no losi kajce kletki. Pravev dva pati laparo.
Fala ti na odgovorot. Nemam endometrioza. Dr rece se e vo red so mene, edino vozrasta moze da igra uloga. Ama ni edna da ne se oplodi e isto cudno, bez da dobijam odgovor. A kako vide deka imas vospalenie na jajovodi? Imase nekoi znaci ili slucajno bese otkrieno? Ke se konsultiram i so drug doktor. Malce sum razocarana, zatoa sto nikoj ne dava odgovor.
Probaj na priroden ciklus bez jaka stimulacija, kje dobies edna jajce kletka ama moze kje se oplodi. I sekako vitamini za podobruvanje na kvalitetot obavezno.
Од документи спремив хив и хепатит за двајцата,два спермограми,микробиолошки,пап тест ,хормони на трет ден,крвна слика со седиментација и шеќер за мене,4д на матка и јајници,отпусни писма дека ми се извадени и двата јајоводи при вонматерични,извод на венчани,копии од лични карти,фотокопирав и првата страна од здравствените книшки,пополнив изјава ( образец 1 и 3) и образец 2 од докторот пополнет со печат и потпис.Се надевам тоа е се. Да ги носам да ги поднесам.Копии имам со се направено. Дополнете ако ми фали нешто.
Koj metod na oploduvanje go koristat ?Neka probat so piksi metod na oploduvanje I neka proveri maz ti dna fragmentacija. Kolku god. Si?
Vcera dobiv odgovor od fondot deka ni e odobren vaucer cekame vesterkata da dojde pa da se pocnue procesot borbata moze da se oznace kako zapocnata
Ama cekaj jas gledam deka ti si smrznuvala jk i tie ne se oplodile. Toa e mn biten moment. Jk se mnogu nezni ne se kako embrionite, necesto im se gubi kvalitetot so zamrznuvanjeto, taka da zemaj go i toa vo predvid. @ell
Da, prviot pat oploduvanjeto bese so smrznati (imav 3 smrznato) i nekolku svezi sto dobivme od tretata stimulacija. Gi oploduvaa site zaedno i ni edna ne se oplodi. I mi rekoa togas moze da e do toa deka ete nekoi bea smrznati. Vtoriot pat bese samo so 4 svezi j.k. i pak ist rezultat. I osven toa moze da e do 'vozrasta'ne dobiv nikakov odgovor. Site znaeme deka kvalitetot se namaluva, ama ne e se taka crno belo spored mene. Kako i da e, fala vi za odgovorite. Covek povekje ke nauci na forumot otkolku od toj sto treba.
Извини не го видов другото прашање, 10 недела бев кога отидов кај матичен, престанало да се развива некаде во 8 +.
Mnogu mi e zal iskreno. Znam kako e. Sum bila vo tvoja koza, i na nikoj ne mu ja posakuvam. Kolku e teska borbata sa neplodnost, uste poloso e koga izgubis bebe. Proveri Kariotip ako ne si ispitala. Brisevi i gledaj antitelata na tiroidnata kakvi ti se. Hormonite proveri gi i prodolzi so ivf. Ke imas uspeh ke vidis