Дали ти препорачаа мирување цело време или? Читав по форуми овде во Германија као не препорачуваат. Еден два дена само после трансфер и се враќаш во нормала.
Таа е во Баерн, па имала нешто плус покриено. И зависи дали обично ивф или икси. Мене ивф преку фонд во Германија ме чинеше од 2500 до 3000 евра. Тука беа вклучени некои дополнителни работи како на пример embryoscope (за да не се вадат ембрионите кога се проверува како се развиваат и да се слика процесот). Исто така и оставање на ембрионите да се развиваат до фаза на бластоциста, инаку само до 3 ден ги оставаат.
Ako treba da platis se togas kosta 7000 evra,mene taka mi pobaraa deka imam poveke od 40 god i nisto ne mi pokriva zdravstvoto
Jas za prvoto IVF odmarav celo vreme i bese neuspesno, a ovaj pat da ti kazam voospto ne odmarav edna nedela bev na bolovanje i vtorata nedela pocnav na rab ama odev samo 6 sati
Da jas sum vo Baern i podnesuvam baranje za odobruvanje i otprilika za 2-3 nedeli ti odobruvaat i posle toa pocnuvas so postapkata, predvreme ne smees da pocnes bidejki ne ti gi pokrivaat trosocite, samata postapka od klinikata mes kosta 600 evra a za sekoja dopolnitelna postapka toa se doplaka ekstra, na primer ako sakas do 5ti den da ti gi cuvaat embrionite se doplaka...
Samo kaj nas na balkanot ima doktori sto ti vikaat da odmaras, mada ne site, odredeni. Vo drugite zemji ti sledi boleduvanje nekolku dena i posle se vrakjas na rabota najnormalno. Nema potreba od nikakvo vrzuvanje za krevat, kako sto vi kaza @Kolumna psihicki ke padnete. Najnormalen zivot, bez krevanje tesko, tolku. So srekja na site
Мене точно после три дена од прекин на терапија и негативен тест, циклусот ми беше доста обилен и со мн болки
Девојки, Ве молам за препорака за добар ендокринолог што веќе има искуство со пациенти со ифв? Прпблематика тироидна жлезда
Ama praveno pred edna godina,nego barq izvestajot,ja bara semata sto racno ja pisiva dokotorot vo tekot na postapkata.
Toa sto go pisuva racno go pisuva vo kartonot,sto znaci mora da go ima,barem kaj mene bese taka,zapisuvase vo kartonot sto treba da primam
Iskreno jas imav obilno krvarenej, sporedeno so minatite ciklusi, ciklisot posle neuspesen transfer mi bese najobilen i so premnogu bolki