Јас навивам тест во понеделник, први, нов месец, многу причини за славење Ех и да знаеш сликичево зборува во шифри двечки исти такви засега доволни се
Во државна болница, инаку спермограмот е добар ама треба пак да правиме пошто има една година од последниот резултат...
Da toj e...nàs ni go preporaca pendovski od remedika koga ne najde spermatozoidi so biopsijata ama posto bevme reseni za remedika ne otidovme kaj nego
Devojki aj da ve prasam ima nekoja problem so policisticni jajnici i neredovna menstruacija sto pravela in vitro i kako pominavte ima li uspeh i ajde vasi mislenja za kade da se odlucime koja klinika koj doktor kako se blizi vreme se poveke nemozam da se resam new born ili re medika pozd ubava vecer
Jas sum so pcos I edno ivf so pozitiven test, no embrionot ne se razvi, ocekuvam da prokrvaram I da se iscistam. Vo newborn pravev, no seuste nemozam na nesto konkretno da go prepisam neuspehot.
Jas sum so policisticni jajnici i neredoven ciklus prvo ivf vo newborn uspesno poleka poleka si rastime
Mnogu mi e zal srcka ajde slednoto dve bebuski neka ti dade Gospod i za ova sto ne uspea mene mi e strav da ne dojde do hiper a dobro da ve prasam se popravivte li od tarapijata hormonite ja i onaka sum popravena bajagi od hormoni
Мене сега во Плодност ми дијагностицира микроцистични јајници . Немам некој проблеми,редовен циклус.Досега немам позитивни резултати од ивф ама верувам дека ќе биде
Ги одреди преку обичен ехо преглед иначе јас немам некој симптоми.Вообичаено симптоми биле изостанување на циклус или продолжен циклус и покачена телесна тежина.Претпоставувам дека поголем дел од фоликулите што се формираат се празни, секоја 5 жена ги имала овој тип на јајници.Ако некој има повеќе информациислободно надополнете ме.
Ovie site simptomi se za policisticni jajnici posto jas gi imam pokacena telesna tezina neredoven ciklus i eden kup folikuli mali vodni cisti a za ovie mikrocisticni neznam dali se misli na istive ili e nesto drugo
Ова Таше ти го кажа? прв пат слушам за вакви јајници,а на кој ден те гледаше на ехо?фоликулите на ехо не се гледаат дали се празни освен ако на 8-9 ти ден пораснале нагло пример 18 мм
Сите имаат! Тие што стануваат циста се резултат на хормонски дисбаланс или ептен многу ретко проблем со фоликулигенеза.
А зошто тогаш кога одевме на ивф на природен циклус и имав една фоликула,после пункција ми рече Лазаревски дека празен ми е фоликулот,нема јајцеклетка.