So sreka. I jas ke pravam kriotransfer na 18 den od ciklus. I uspesen neka bide kaj tebe,mene i site. kakva terapija imase pred i po transfer
Во понеделник примив Овитрел Четврток почнав утрогестан 2х1 Синоќа Пролутекс и толку Продолжувам само со утрогестан Успех кај сите да има !
Sto znam, vaka ima nesto, ama napravi po dva dena da vidis dali se duplira. P.S najverodostojno e posle 10 den od transfer, vaka sega samo se stresuvas Ajde sega kuliraj uste dva dena
Девојки, каква е праксата на вашите доктори и воопшто вашите искуства доколку речеме трансфер треба да ви биде во недела. Мене денес ме боцнаа стоп инекција, претпоставувам дека утре ќе биде овулација штом денес ме боцнаа, ембрионите се 5 дневни. Ве молам за одговор, многу ми е важно.
Se pravat transferi i za vikend, drugarka moja pred nova godina imase transfer, na 30ti dekemvri. Ne se sekiraj, rabotat i za vikendi i za praznici
Prviot bese na 6 den od transfer rezultat,vtoriov na 8 den od transfer.Sega naredno na 12 den ke napraam pak beta
Ми спомнаа за сабота или понеделник, затоа и прашав, не верувам дека сите работат во недела. Не знам дали да ја одложувам целава процедура.
Здраво на сите Јас до сега само ве читав па мислам редно е да ја споделам и мојава приказна. Правев прв пат ин витро овој месец и за жал заврши неуспешно, бета 0.80 на 13 ден и истиот ден и прокрварев како за менструација. Немам некој посебен проблем со неплодност ни јас ни маж ми, освен возраста. Јас има 44 години меѓутоа сум со одличен хормонален статус и резерви, амх 2.60 и добро реагирам на стимулации. На долг протокол извадивме 12 јајце клетки од кои 5 се оплодија и сите 5 стигнаа до 5-ти ден бластоцити. Две ми вратија, а три нормално ги замрзнавме. Имав правено хистероскопија пред неколку месеци поради еден минијатурен полип и за да се направи скречинг на матката, буквално се друго беше во ред. Сега, претпоставувам дека возраста сепак игра улога во имплантацијата па ме интересира кои испитувања би требало да ги направам и евентуални терапии за да се спремам за криотраснфер за неколку месеци? Фала ви
Od denot koga se bockas stop imas nareden den sloboden i nareden den punkcija.Kakva inekcija primi Ovitrel ili Cetroride
Jas primiv stoo inekcija ovitrele,A cetrotide primiv 5 predhodno.Kolku sto mi objasnaa Cetrotide i ovitrele nema vrska edno so drugo.cetrotide ne e stop inekcija
Primiv 28 fostimon i 5 cetrotide,eden den pauza pa stop inekcija ovitrele.Petok primiv ovitrel,nedela mi bese punkcija