Devojki, dali nekoja od vas dobila vaucer so Fsh 13, i Estardiol 65? Ovoj mesec Fsh mi pokaza 13, a minatiot mesec ispituvav Fsh 7, a Estradiol 75. Ne znam na koj rezultat da mu veruvam i dali voopsto da gi isprakjam ovie rezultati vo fond. Imam Amh 0.96. Dali so ovie hormoni imam sansi da dobijam vaucer? Imam praveno laparoskopija i histeroskopija, kade sto kanalite i pokraj laparoskopijata odstanaa oskudno proodni. Soprugot isto ima praveno operacija za Varikocena, i e so dijagnoza Astenoteratozoospermia. Milorfologija na eden rezultat 3%, a na drug rezultat na Gak 12% Kolkavi mi se sansite da mi odobrat vaucer so vakvi hormoni? Ima li nekoja slicno iskustvo. I dali ako ispratam i Amh zaedno so ovie hormoni bi me odbile?
Mene lazarevski na den na transfer nemi proveri hormoni niti prvo me gledase ba eho,priprema idese i odma transfer.
Treba da se duplira vrednosta na sekoi 48 casa. Koga ke dojde do 1500, togas moze da se vidi na eho. Ali ova ne ti znaci deka treba non stop da proveruvas, otprilika 10 den, pa posle ako e pozitivno, na 12ti den, ako se duplira si cekas eho koga ke ti zakazat. Mnogu akanje po labaratorii ne e preporaclivo, ke zakacite nekoj virus, bog da cuva, a baska i se stresuvate samo. 10 den i 12 den i tolku. Od iskustvo kazuvam
Ja prasav @Lady Leona zosto cudno mi padna Sistina vo princip ne proveruvaat, New Born i Plodnost proveruvaat. Mislev da ne smenile proceduri
Ova e rezultat samo deka ima pozitivno hcg vo krvta,deka postoi bremenost.Ne e za merenje dali se duplira vrednosta i dali pravilno se duplira,sinlab davaat takov rezultat.Poubavo mie preku krv da proveram otkolku da lupam pari za testovi.
Ova e od nestrplivost napraveno,inaku posle dve nedeli popravilo se pravi preku krv,barem mene taka mi kaza sestrata.
Eve vi iskustvo moe sveza sum uste beta pravev 4 pati prvata mi bese na 25Maj i bese 132mul vtorata bese na 29Maj i bese 740mul tretata ja peavev na 30 Maj odma utre denata i bese 925mul i poslednata na 1Juni i bese 1915mul pravev vo Medika labaratorija znaci koj i da prasat laborant ili doktor ke vi kaze mora betata da se pokacuva za da ima dobar rezultat i tie labaratorii so vikate oti mere vrednost ustvari pojacuva ama ne objasnile dobro sestrite i sega se po email pustat odi tamu zemi rezultat i prasaj si do kade e vrednost dali e dobra sekoja dobra beta pocnuva od 5-50 pa nagore se sto e pod 5 ne e beta barem mene taka mi kaza i doktorot i vo labaratorija a i plus i na internet ima sega ke vi prikacam tabela za beta
Отидов со резултати од 3.ден хормони. Плус во Систина Др.ме прати да проверам LH и progesteron na 10.ден од циклус.
Индивидуално е,јас добив за една недела,без болки како и сите мензиси,без многу крварење. Мене многу ми помогна Др.Даниела Донева,8 ми септември,ендокринолог,секој понеделник и вторник е таму до 14 часот.Можеш да отидеш за консултација без упат,само кажи дека ти е важно за бременост и ќе те прими. Ти посакувам успех