Jas imav takva situacija pri prvoto ivf I mi izvadija 5 folikuli od edniot jajnik od drugiot nisto vtoriot pat smeniv dr I klinika i imav 10 folikuli so druga stimulacija I tretoto ivf isto smeniv klinika i dr I imav 8 folikuli
Ne znam koe in vitro ti e i kolku imas iskustvo. Bez razlika, dali ke pravis na 5ti den, pa na 7mi den, ako ima pozitovna beta, znaci vrednosta od 5ti den treba da se minimum duplirana na 7mi den, istoto vazi i ako pravis na 12ti i 14ti den. Bitno vrednosta da se duplira. Da ne izleze nedorazbiranje, nemam nisto protiv da pravis preku krv, vprocem jas i voopsto ne praktikuvam domasni testovi, muabetov mi bese od iskustvo ti kazuvam da si ispituvas barem posle 10 den, iako svesna sum deka e mnogu tesko covek da se strpi. However, good luck P.S ocigledno jas sum tuka preiskusna za da komentiram, treba da namalam so komentari
Prvo invitro mi e,zatoa e i forumov da pises,da prasas za info poiskusen koj pominal poveke,mada nesme site isti i so isti dijagnozi.Znam deka treba dase duplira vrednosta.Ama ovie dve nedeli se najteski od celiot proces.Izvini ako mozebi bev dosadna.
Devojki mi treba vase iskustvo dokolku nekoja ima lani koga go pravev transverot izvadivme 13 j.k od tie 6 se oplodija dve vrativme 4 ostanaa gi zamrznav, e sega koga sum potpisuvala za zamrznuvanjeto na listot pisuva 5 zamrznati jas toa cela godina ne sum go videla zatoa sto vo toj moment bev zbrkana mnogu i taka si ostana sega koga otidov da platam mi kazuvaat deka imam 5 jas vikam 4 za na kraj da mi kazat deka nekoja posle toa se oplodila i zatoa bile 5 dali e mozno toa ne mi e jasno
Da, mene mi se sluci toa. Od 16 jajce kletki, embriologot mi rece 8 embrioni deka imam. Posle 9tiot pokazuval znaci na razvoj ponatamu kako early blasto. Jas potpisav dokument so 8 embrioni. Pa posle mi go koregiraa i mi dadoa da potpisam za 9. Mozno e toa
Девојки дали ви се случило првите неколку дена од трансфер да имате по некое пецкање во јајници, и при легнување или станување тапа болка а потоа неколку дена изразито болни и зголемени гради и одеднаш снемување на сите симптоми. Од терапија утрогестан 2×1, клексан, аспирин и витамини.
Вчера ги пратија, јас имав поднесено на 3 Мај и вчера си го земав директ од ФЗОМ. Ми го извадија од цело купче писма спремни за праќање. Така да очекувајте. Позз
Девојки по совет на на една мајка паталец начитана многу медицинска литература, направив тест за Б12 и ми излезе ниско дека ми е. Јас имам мутација во МТХФР хетерозигот, што да ти биде одма индикација да се провери б12 бидејќи таа мутација значи послаба апсорпција на б12 во организмот, и од двајцата ивф специјалисти кои ме водеа со постоечки резултат за генетски мутации никој не ми спмнал да направам Б12 тест. Сега увидов колку многу е клучен за нашава мака и сум запрепастена како никој до сега не ми го спомнал. Нејсе, почнав со суплементација, поентата ми беше тие посебно што имате мутација да си испитате и дали има некој искуство кога го подобрил нивото на б12 да има некоја промена во квалитет на јк, или било какво подобрување на резултат од ивф процес? Фала.
Јас МТХФР хомозигот, од 2019 пијам метил фолат и метил б12, проблем со квалитет на јк не сум имала, солидно амх имам, не знам дали е до б12, мислам повеќе е поврзан со тромбофилија, али знам дека скоро сите ифв специјалисти го даваат во шема, ме чудиш што не ти спомнале. Страшно е колку не се посветуваат исто на секој пациент, за жал
Jas pijam metil folat i metil b12 poveke od 1 god pa kvalitetot na j.kletkite se nema podobreno,tie mi gi dadoa poradi mutaciite
ако си од Скопје оди во ФЗОМ и на портирница ќе им дадеш матичен број ќе проверат до кај ти е случајот. Ако не си од Ск биди упорна на сите телефонски броеви. До сега требало да ти стигне.
Вечерва во 19 и 30 ја примам стоп инекцијата. Четврток сум на пункција. Прв пат ми е некој да сподели искуство. Како е процедура и дали е болно, дали се осеќа нешто.