Како бе се враќа на 19.06? Јас денес се јавив и закажав за фоликометрија сега за во понеделник 12.06 Можно ли е да не сум се добро разбрала? Ајјјј најдобро утре да се прејавам за сигурно. Фала ви на ова инфо
Moze drug doktor da te gleda i da se iskonsultira so Vladimir… Jas isto taka koj imav zakazano za folikometrija bese dr doktor ama seedno oni se konsultiraat megju sebe
Fala vi na podrskata iskreno i ne ovekuvav mn,na sam den na transfer mi rekoa deka ne se razviva dobro,imav epten mala nadez za toa sto 3 pati ostanuvav bremena po priroden pat,ke se druzime uste ❤️
Neznam.Zvonev na brojot od klinikata mi kazaa se vraka na 19.06 posle toa moze termini za konsultacii.Osven ako posle ovoj termin zapocnuvaat konsultaciite a da se vraka porano,no taka mi kazaa
Protokolot na ciklusot go odreduva doktorot spored nekolku komponenti. Kako prvo se gleda sostojbata na jajnicite, AMH, godinite. Najvazno e ehoto. I spored toa sto gleda on vo eho, odlucuva so kakov protokol ke odi. Ako ima soliden amh i normalen broj na antralni folikuli vo eho, ke proba da te stimulira da izvadi povekje jajce kletki. Sto povekje jajce kletki, povekje sansi za dobar embrion. Ako si 'poor responder', imas nizok amh, mal broj na antralni folikuli, se ide so kratok protokol, ili priroden ciklus. Tie se mnogu po efikasni za pacienti so takva historija. Zatoa ostavi mu ja na doktorot. On ke se potrudi najdobroto da go izvadi od tebe za toj specificen ciklus. Da gi koristi site mozni formi da dojdete do dobar embrion. Veruvaj mu na nego
Izvinete sto ve prasuvam a sto e toa AMH.Jas nemam ispituvano,za vaucer imav hormoni ispitano koi bea vo red koga gi ispitav,so soprugot sme na okolu 30 godini.Za zabremenuvanje nemav problem vednas ostanuvav no jajovodite mi bea osteteni i tie bea problemot kaj mene. Edvaj cekam da otidam na konsultacija.Nekako sum srekna iako nisto togas nema da se sluci.
AMH e hormon. antimullerian hormon. Preku nego se meri rezervata na jajce kletkite kaj zenite. So 30 godini bi trebalo da imas soliden AMH. Ama ne e loso da go ispitas pred da ides vo konstultacija. Mene mi go barase doktorot. Bidi srekna. Znam kako se custvuvas. Vozbudata za prvata konsultacija so doktor e pregolema. Se nadevam deka mnogu brzo ke uspees
Ima logika da nemas stimulacija za da ne trosis rezervi, ama pa AMH e pokazatel i za kolku ti se kvalitetni jajce kletkite, ne samo za rezervi, taka da so nisko AMH mozebi ednas na tri ili sest meseci imas dobra ovulacija. Ali ne vikam ne, najdobro e so priroden ciklus, barem ako si pomlad. Jas bi idela so priroden ciklus, pa makar i 6 meseci da lovam dobra ovulacija, da bev pomlada, ama ne sum
Cim imate 30 godini, ne se opteretuvaj so AMH. Kaj tebe e specificno, konsultiraj se i so drugi, poiskusni doktori, kako Dimitrov ili Ivanovski, spred mene. Kako predlog, vasa si e odlukata
Zdravo jas sum nova ovde sakam da ve prasam pravev 2 insemenacii vo plodnost od tamu mi rekoa ako napravam.4 od niv imam invitro Pa prasanjeto mi e dali nekoj go napravil toa i koja e procedurata kolku se ceka
Za kvalitetot na jajce kletkata ne bi kazala deka amh e pokazatel. Ako zborime za kvalitet. Kako prvo, jas imav dobar amh, ne mi bese sjajen kvalitetot (ne mora da znaci deka imav embrioni). Amh e samo pokazatel na rezervi. Imam drugarka so 0.02 amh,, tri meseci po red izvadese folikuli i pravese embrioni (prirodno)za na kraj da gi zamrzne i da ostane bremena prirodno. Vo Kvalitetot na jajce kletkata vlijaat godinite, insulinot, hidrosalpingot.. Spored mene povekje amh e indikacija za kvantitet , nego za kvalitet.
Jas ete sum zapamptila kratok protokol za amh nisko, moze gresam, ne znam, ne sum imala takov problem. Tuku kazi mi ti so dva kleksani idese posle inseminacija ili pred toa gi pocna? I zosto dva klaksani? Jas da vi kazam sega sama ke si insistiram na dva, zosto ovoj mojov pak eden mi pisal vo sema, ama jas mislam sum za dva homozigot sum na 5 mutacii, Jani mi rece 2 kleksana, ovoj mojov 1, kraj nema ova....
Девојки само што ги добив од ФЗО ми кажаа дека ваучерот ми е одобрен на комисијата што имала состанок на 01.06.23 а имав поднесено на 09.05.23 , ми кажаа дека би требало да ми стаса на домашна адреса деновиве,чисто да ви кажам до каде се Пресреќна сум ,со Господ напред одиме по патот
Ne testiraa za toa sto bil samo 1 embrion,trebalo najmalku 5 ili 6 embrioni,i sega go stavija na 5 den mesto blatocista bese razvien vo morulla