denes ti e 6 den od transfer mi zemi si obicen test domasen napravi go na 10 sabota treba da pokaze bleda linija moze i petok na 9ti .. Sosrejka drzam palcii ❤️❤️
Vo prvoto tromssecie treba da se normalni da ne se visoki a vo vtoroto veke treba da se do 1300 mislam oti bese inace jas za mutaciite kleksani primav od 3 den od ciklusot pred ivf.
Во Турција го праќаат примерокот (земен со биопсија) од ембрионот, а не цел ембрион. Тука се замрзнува ембрионот.
Ако се примаат два клексани, тогаш кога се пие аспиринот? Зошто нели треба меѓу аспиринот и клексанот да поминат 12 часа? Кај кој доктор си?
Ne se prekinuva aspirinot so dva kleksani. Jas kleksan primam vo 08h, vo 14h aspirin, I vtoriot kleksan vo 20h.
Zavisi od organizmot, na nekoj aspirinot mu predizvikuva krvarenje( kaj mene barem taka ispadna) i zatoa i go prekinuvat, sega sum na dva kleksani mesto kleksan i aspirin, sepak konsultiraj se so transfuziolog, mojata ivf dok ne se mesa voopsto vo ova nasoka sekogas mi vika za kleksani ti e transfuziologot...jas sum kaj dok Jani mnogu e strucen vo svojata rabota, ne e rabotata samo kolku ti se pokaceni d dimerite tamu ima i skrateni vreminja sto treba da se obrne golemo vnimanie...sepak ti si znaes najdobro, nie tuka samo davame mislenje pozz.
Исто постев и јас и имав успешен трансфер, секако не со моја јк, ама сепак мислам дека добро се спреми телото со постот, не строг, со зејтин ама да, убаво се чувствував. Треба да го повторам баш. Ќе биде се во ред.
Фала мила на сите со среќа и нормално успех да имаме На броевите од страната два дена звонев и вчера на првиот зазвоник среќа се јавија ,биди упорна
Jas dva pati sum koristela embryo glue. Nemav voopsto implantacija. Bez embryo prviot pat imav implantacija.