Mi pobaraa moram da dopolnam,atipicni kletocni promeni imase i predlog za hpv,a mojot maticen mi rece vo red e ne e problem ova,no eve bilo problem.Mi treba nekoja privatna klinika sto ke mi izlezat brzu rezultati
Da ,sto znaci toa te molam kazi mi kako mene maticniot mi velese ne e nisto ova vo red e.Nitu terspija nitu nisto. Ke ti go navedam naodot - Atipicni plocesti kletki so nedeterminirano znacenje ( ASC - US) Zenicki katastrofa ako na meticniot ne mozete da veruvate togas na koj doktor,pa ke si pratev i hpv vednas ke napravev da znaev. A sega samo odolgovlekuvanje
Toj naod mene 3 godini po red mi izleguva vo pap i Dimitrov od Sistina mi rece ne treba hpv tipizacija. Ne e nisto strasno. Ne se sekiraj
За матичните "не се секирај " И јас правев хпв типизација си излезе се ОК. И матичната ми вика пиј витамини , дефендил !!!! Во рок од 6 мес . Го повторив папот пак AGC . И пак дефендил . Ами викам од Витамини не помина ,еве !! Си бев ма друго мислење , ми направија колпоскопија. Се утврди дека треба да правам хистероскопија. Да се утврди од каде доаѓаат тие клетки , од внатрешноста на матка или се на цервикс. Направив и тоа, излезе дека ми е нарушен , вториот дел од менстр.циклус . Пиев 3 месеци последователно Примолут нор. После пак пап тест и сега правев трансфер. Кај секој е рзлично ова беше.мојата сторија, значи не е страшно али јас не останав на витамини.
Asisted haching pravat vo New born, ne me ni prasaa si vidov na izvestajot na kraj sto go davaat. Proveri i kaj tebe.
Ако тие фсх над 12.5 и е2 над 60 и амх под 1 тогаш само еднаш одобруваат со твои јајце клетки ако ништо немаш од ова три пати се одобрува ваучер со твои јајце клетки иначе многу матични не знаат или не се замаат со правилата за добивање ваучер и после чуди се зошто си добила со донирани јајце клетки.
Mislqm deka nemase takvo nesto i ne bea mn optimisticni deka ke uspee in vitroto za toa sto embrionot bese razvien vo morulla na 5 den
Zdravo vie sto imate praveno invitro vo plodnost Bitola dali od prvo invitro ste ostanale bremena Sakam da pravam kaj niv pa zatoa me interesira
Jas so morula ne uspeav, imav 4 transferi so morula stadium. Statisticki pomalku uspesni se vo sporedba so blastocista, koja e ponapreden stadium na razvoj.
Od prvo in vitro ima mnogu sto uspeale vo site kliniki. Nema pravila, se e do dijagnozata, posvetenosta na doktorot i mnoguii srekja, mnogu kocki treba da se poklopat. So srekja