Вчера бев на пункција. Прв пат ми е ама не беше страшно хаха. Извадија 4 јајце клетки сега ќе чекаме повик за трансвер. Во меѓувреме ми дадоа терапија. Ми кажаа дека трансферот бил без анестезија значи не е болно некој да сподели искуство.
Jas pravev tamu Prvoto mi bese uspesno (imav missed ab.vo 8 nedela) Vtorto isto tamu ama ne mi bese uspesno, i treto planiram pak tamu
И мојот криотрансфер сега е со морула стадиум . Шо биди нека биди . Еве 5.ден после трансфер. Нетрпението расте ! Др.ми рече дека ќе го одмрзнат ембрионот 3 дена пред ЕТ и ќе биди бластоциста а на извештајот пишува . embrion:comp.morula Најверојатно не се развил до тој стадиум . Инаку јас имав прво и успешно ИВФ .Второ неуспешно трето еве сега е во тек . Нема правила се е индивидуално .
Nema pravila voopsto, drugarki moi uspeaja so dvodnevni, top bremenost. Sekoj e individualno Ti posakuvam uspeh
Upat za na imunologija mi dade maticnata, pa od tamu doktor me prati vo laborotorija i dopisha na upatot pozadi sto se da ispitaat.
Obavezno da gi napravis, na imunologija vo skopje, uput maticen ginekolog ke ti dade Ispitaj i antitela na tiroida
Здраво девојки сакам да ве прашам нешто малку глупаво Од утре почнувам со процесот на инвитро докторот рече утре да појдам да се договориме и од утре да почнеме со терапија,пошто утре ми е втор ден циклус дали прегледот е вагинално или ...
Закажав за хпв во авицена резултати од кога направам за 4-5 дена иии добро во ред ќе направам ќе дополнам но еве од синока се нервирам цело време што ако ми излезат хпв некои типови што мислите дали нема да ни помине барањето за ваучер.И дали се лекуваат хпв вирусите,сешто низ глава ми иде Уф
И мене истово ме копка, ми текна пред некое време дека никогаш не сум направила хпв типизација, може да имам хпв а ПАП-от да ми е добар и да не знам дека го имам и сега си го ставив црвот во мене.