Јас за се одам во Систина , ИВФ постапки , со ваучер . Консултација не ми наплатиле . И сум презадоволна од Др.Лазаревски . Не секогаш е до докторите. Имав 3 неуспешни ИУИ , 1 успешно ин витро , друго неуспешно и сега трето 6.ден од трансфер . Ќе видиме,здравје . Најважно е Ти да имаш доверба во Др.
Дента на трансфер примав интралипиди и морав да лежам 8 саати. Од утредента функционирав најнормално, возев, правев јадење, пазарував. Не лежев ама ич. Само тешко не кревав. Немој да си правиш непотребни стресови, нема зашто да имаш грижа на совест. Тек кога останав бремена ми почнаа тие мисли па за секоја глупост мислев дали ќе си направам беља Со среќа и да биде успешно
Минимум ти е 3500 евра, ако ставиме терапија за после трансфер, зависи што ќе ти пишат од терапија, тогаш можеш и до 5.000 да дојдеш. Со среќа П.С мене на приватно само трансфер во Систина ме кошта околу 1300 евра
Секој ден влезам во темата да прочитам што има ново и секојдневно нешто ме разочара генерално. Толку ситначење за добивање ваучер , срамота! Каква држава,наместо да поддржуваат што повеќе дечиња да се раѓаат и тоа со средства на товар на државата ,со бесплатни третмани они ти гледаат само како да те зафркнат и влечкаат колку подолго- подобро,а биолошкиот часовник за некој истекува.
zaedno so zdruzenieto ivf site nie treba da izlezeme na protest i da se izborome za nasite prava, nie samo si kukame tuka i nisto ne prezemame. Rabotite se pravat delumno. Pa duri i tie shto imaat deca treba da ne poddrzat i zaedno so nas da bideme pobrojni.
П.С мене на приватно само трансфер во Систина ме кошта околу 1300 евра[/QUOTE] Ова е цена во Систина за трансфер со замрзнати?
Криотрансфер е 37.500. Другите работи коштаат дополнително. Приверка на хормони, пост трансфер терапија, тоа исто чини и крева на цена. @t1234 Јас во Систина платив около 43.000 ден, ама терапијата после тоа ми беше доста скапа
Ова е цена во Систина за трансфер со замрзнати?[/QUOTE] Da pojasnam za cenata: @t1234 - transfer - intralipidna infuzija - kleksani - prolutexi - crinone gel - tevagastrim - suplementi Total za prvi 15 dena me kostase 1300 evra, sekoja smetka ja cuvam
Generalno sme mnogu nazad od mnogu drzavi, videte ja samo sosedna Srbija do kade otide duri i besplaten donorski materijal im dava na parovite/ single zenite i imaat jaka kampanja za toa, znaci rabotat na pokacuvanje na natalitetot, a kaj nas se zborese za izmena na zakonot uste pred nekoe vreme i kolku sto gledam nisto ne e napraveno za zal
Da pojasnam za cenata: @t1234 - transfer - intralipidna infuzija - kleksani - prolutexi - crinone gel - tevagastrim - suplementi Total za prvi 15 dena me kostase 1300 evra, sekoja smetka ja cuvam[/QUOTE] Skapo e tamu,no maka pusta zelba golema. Se nadevam uspesno zavrsi se.kaj koj doktor si
Skapo e tamu,no maka pusta zelba golema. Se nadevam uspesno zavrsi se.kaj koj doktor si[/QUOTE] Kaj Ivanovski sum. Za zal, 5 transferi imav, eden spontan i edna biohemiska @Missmaza
Kaj Ivanovski sum. Za zal, 5 transferi imav, eden spontan i edna biohemiska @Missmaza[/QUOTE] Sto i da kazam znaes se e zaludno,nie si znaeme kako . Narednata e tvoja uspesna prikazna
pa kaj nis nikoj ne raboti nisto ne funkcionira, rezultatot e zakon za vontelesno koj e od 2014 godina. Uzas