A jas bi te sovetuvala da ja skenis klinikata ili da se sovetuvas i so drugi dr stom prvoto ivf ti zavrsilo so mised vtoroto neuspesno jas ne bi odela poveke tamu za ivf dodusa jas menuvav se sto ne mi odgovarase ama i w pati neuspesno spored mene e dovolno da si baras drug dr
Jas ke ti kazam da se opustis stani razdizuvaj se jas i od 5 kat se simnuvav koga morase pa invitroto zavrsi uspesno
Здраво девојки јас да ви кажам почнав во саботата со Бемфола да се боцкам секој ден на 14 на контрола ,на втор ден од циклус имав 5 фоликули на десен јајник и 3 на лев јајник докторот ми рече ќе одиме со краток протокол па ви посакувам среќа на сите и на мене
Zdravo zenski! Za vaucer dali baraat dopolnitelno AMH da se ispita? Mene mi mnogu nizok, znam deka so rezultat ponizok od 1 davat vaucer samo so donor jajce kletki. A sepak sakam da probam prvo so sopstveni. Amh mi e 0.38.
Доколку фсх ти е до 12 вклучително и 12 нема да им укажува на ниско амх, никако не доставувај а не би требало ниту да ти бараат.. ако ти е повисоко проверувај неколку месеци по ред и поднеси кога ќе ти одговара.. многу варира барем кај мене
Мене ми одобрија без инсеминација, немав претходни зафати само 3 спонтани природно, потоа откако ми одобрија ваучер правев лапараскопија по препорака на инв докторот, затоа мислам да си поднесеш преку фонд имаш шанси да добиеш и без инсеминација инаку немавме друг проблем освен хидросалпингс на едниот канал, а и да се одлучиш приватно како и да е ти посакувам успех
Денес ми втор ден од трансфер. Само ми се спие, денес имам грчеви во стомак долу кај јајниците стомакот како подуен ми е. И од инекциите исто ме боли. Дали овие работи се нормални или прво инвитро ми е. Малку сум збунета. Повеќе одмарам станувам до тоалет за јадење едно крукче низ дома .
Devojki da ve prasam vie sto se pusaci. Posle transfer pusevte. Jas so prethodnite 2 transfera ne,a sega 4 den od transfer jas pusta zelba za cigara . Nikogas ne sum imala taka,ili iskusenie mi e ova
Devojki, dali ima negde da se javi za poplaki vo Sistina? Jas sum totalno razocarana of odnosot od embriolozite. Fala Vi
Јас не сум пушач ама кога бев на трансфер имаше жена што е пушач и слушнав кога и рече можеж во денот до 3 цигари повеќе не. И за кафе едно до 2 на ден.
Jas od 2019 god sum pacientka tamu, ne mi e jasno zosto embriolozite na davaat izvestaj so stadium na razvoj na embrionite, kolku kletocni se, koja ocenka ja imaat.... Imam prasano, nisto ne mi odgovorija Toa im e golem propust. Kolku sto sum upatena od forumov, i New Born i Plodnost davaat takov izvestaj Konkreten primer mi e od dekembri imam zamrznato blastocisti i na telefon samo mi kazaa deka ednata bila pomalku kvalitetna, ali na pismeno nemam, pisuva samo blastocisti i tolku
Ako sme ostanale prirodno trudni... Nie nekako sme pod stres od samite sebe. Barem jas ,ako ova ako ona... Golemata rabota e zavrsena so treba da bide ke bide. E sea ja taka vikam celo vreme ama pa sum u panika na momenti i pod stres
Tocno, jas gi kontaktirav za da mi dadat izvestaj za neoplodeni j.k. primer kolku bile morfoloski zdravi, koja metoda se koristela. Jas nisto ne znam! Celo vreme ja prefrlaat topkata kaj doktorot. Sum vlozila mnogu pari, treba da dadat izvestaj. Na nisto ne lici ova, a kamoli na "renomirana" bolnica. Do tolku sum izrevoltirana sto ke odam do kraj. Kako da otidam vo druga bolnica koga ne znaat sto e raboteno??? Znaci si platila, zasluvas!
Ako imas izvestai za terapija pred i posle transfer,izvestai od ispituvanja slobodno mozes da smenis klinika,jas otidov so dokumenti od germanija i gi prifatija i prodolzija so terapija sto trebase
Shemite ostanaa kaj doktorkata, imam izvestaj posle punkcija sto mi dadoa. Jas generalno znam koja terapija ja dobiv, no poentata e deka kako pacient, ti sleduva i izvestaj od embriolozite. Koja e pricinata sto ne davaat izvestaj? Jas sum na privatno i sum vlozila mnogu pari. No, neli i tie sto se preku fond treba isto da se tretirani. Vo prodavnica dobivas smetka, a kamoli bolnica za vakvo delikatno nesto. Spored mene ova ne e profesionalno. Sekoja cest na doktorite, koi smetam deka site se korektni i dobri.