Jas gi ostaviv pred ivf. A ne pusev ni za kriotransfer. Neuspeshni dvata. Doktorot me posovetuva deka e vazno za mikrocirkulacija. Kaj drug dr sto bev, toj ima poopusten pristap rece opusti se, da si pusis ako ti se pusi. Pa sega nekoja najslaba Carelia pafkam koga mi se pafka. Inaku ne sum vo proces momentalno. Moe mislenje ako ti sozdava stres, pafni od taa Careliata naj naj slaba e, ne se ni vlece. Custo za da ne se stresirash.
Koa ke zememe se vo zivotit nisto nema pravila i garantnost. Kaj nas posebno sto sme vo proces, samiot proces e stres plus i od strana site "umni glavi " so ke kazat. Tocno cigarite ne se preporaclivi vo nieden del od zivotot, ama samata si pravam stres smeam nesmeam... Ako ostanev prirodno trudna a neznaev. Ovoj transfer sakam da odam poopusteno. Nikoj neznae, i denes i se simnav i pred zgrada bev so kola do kaj moite... Ke bide ,ke uspeeme. Drzam sreka za site
Devojki edno bezveze prasanje za vas - Dali vo tekot na IVF procesot t.e vo fazata na bockanje moze da se ima odnosi?
Zdravo, bremena sum 11 nedela so bliznaci tocno nad papok kamen tvrdo mi e i macno mi e nogo od taa bolka
Здраво! На кого последно му стигнал ваучерот? Сакам да знам за да си имам предвид до каде се со мојот. Поздрав!
мене ми стигна вчера на домашна адреса имав поднесено на 9 мај а кога им се јавив ми на 05.06 ми кажаа дека ми е одобрен на комисијата која била 01.06
здраво девојки би сакала некоја од ва ако сака да ми објасни ако можи во врска со клексаните пред да поцнам со процесот на ивитро испитував мутации едвај стапив во контакт со јани на видер да ги види резултатите и да ми кажи дијагноза ,ми рече 15 дена пред трансвер да примам клексане до позитивен тест и докторот кој го води инвитрото ми рече да Е сега сакам да ве прашам кај треба да барам да ми ги препиши некој или треба да си ги купам на прватно
Treba da ti pisat izveshtaj za da mozes da gi referundiras parite, se sto ke kupis sega bez izveshtaj nema da ti gi vratat sredstvata posto treba da se vklopuvat datumite, izveshtajot ke ti treba od drzhaven transfuziolog eve kako sto e dr Jani i koga ke gi kupis vo apteka ke ti dadat smetkopotvrda zasto bogami ne se malku pari a sekoj den treba da gi primame potocno jas po 2 pati se bockam, sekoe dobro pozz.
Zdravo. Ti treba izvestaj od transfuziolog. So toj izvestaj odis kaj maticen ginekolog ti dava recepta za kleksani. So taa recepta vo apteka i ti davaat kleksani, obavezno fiskalna i smetkopotvda baraj. Ovaa procedura ti e za da gi refundiras preku fond. Edna inekcija e okolu 250 den. I jas gi bockam. Mozes i na privatno,no ako sakas da si refundiras parite,takva e procedurata
Dali moze da mi kazes na koj broj dobi informacii za vaucerot jas tie sto gi najdov na internet ne se javuva nikoj a mobilniot e nedostapen
Мила биди упорна јас два пати ги добив на интернет што се броевите на првиот ,двата пати насабајле од 8 звонев бес престан до 8 ипол
Luge 5 den od transfer,vcera i denes izlegov od doma. I sea griza na sovest imam. Po skali poleka se simnuvam, tuka okolu zgrada samo i griza na sovest. Ccc, ako se navednam ili kleknam isto ,si vikam naglo da ne napraviv... Eden kup zeni mi pisaa deka isto funkcionirale jas pak stesovi si praam. Ne ima poveke takvi ili jas sum od retkite