Ако ти е шубе тогаш немој, лежи, одмарај. Не дека е пресудно, ама ете чисто да немаш грижа на совест. Најмногу 5-6 дена. Ако се фати ќе се фати до тогаш.
Zenski , za tret vaucer dali moram da prakjam 2 spermogrami ili mozam samo 1 nov? Za prethodnite dva vauceri im prakjav po 2 .Ima nekoja shto dobila vaucer so 1? ( inache vo red e spermogramot celo vreme)
Mislam deka treba da se proraboti so "griza na sovest" a ne da go hrani toa custvo bez nikakva potreba. Ve molam procitajte ovde (i nadvor od ovoj forum) imate milioni forumi, i iskustva za posle FET. Dvizenjeto vi pomaga, naprotiv od toa sto vie imate bezpotreba strav. Dovolno "griza na soves" imame za drugi tocki na ova tema. Ova da ne vi bide vo listot na grizite. Ziveejte si normalno. Ne ste invalid koga stavite embrion vnatre.
Zdravo feminki.Moeto prvo invitro zavrsi neuspesno so biohemiska.Bev do sistina na sestra Anita i gi pokazav rezultatite od krvta od beta hcg i testovite domasni mi kaza deka bila biohemiska,mi kaza 2 do 3 meseci pauza dase napravi.So doktorot nese vidov niti porazgovarav dami kaze sto ponatamu sto vo meguvreme da napravam i ispitam.Samo prasalnici bez odgovor pak ostanuva sama dasi baram upati i ispitivam.so lesno na site
Nikoj ne se javuva na tie telefoni, jas i vaucer po posta dobiv, ama nikogas ne gi dobiv na telefon, duri ednas mi bese odbieno, da ne otidov tamu nemase da znam ... Ne si gubi vreme odi si na lice mesto, tolku se neazurni, sto neznam jas kaj bi trebalo covek da se obrati, zosto ima telefon ako nikoj ne se javuva na istiot lugje gubat dragoceno vreme i nervi. Jas od rabota izleguvav 100 pati za da vidam do kaj e vaucerot.
Dokolku nekoja clekna ima potreba imam za podaruvanje clexane ampuli so rok 07.2023 7 broja do krajot na mesecot moze da se iskoristat..... cyclo proginova so 2025 i dabreston so 2024 .... Dokolku nekoja clenka ima potreba neka me iskontaktira
I voedno sakam da prasam,dali ako invitroto zavrsilo neuspesno treba dami dadat izvestaj i dokument i da podadam za vtor vaucer ili nestreba nikakov dokument
I jas sakam da prasam za vtor vaucer dali gi podnesuvate istite dokumenti, odnosno dali povtorno treba 4d so izvestaj
Bas mi e zal. Sobiraj hrabrost za ponatamu. Pred da zapocnes so nova procedura, obidi se da napravis dopolnitelni ispituvanja. Za vtor vaucer se istite dokumenti, samo so novi datumi normalno. So srekja
Fala ti,sepak mene mi e olesnitelno sto mozam da zabremenam,posto 4 godini dosega voopsto nemozev nikako da zabremenam.Prvo sto zakazav e histeroskopija pa so konsultacija so maticniot ginekolog k Fala ti ❤️ sekako mie malce olesnitelno zosto pak mozam da zabremenam,zosto dosega 4 god nemi se slucila bremenost.Prvo sto zakazav e histeroskopija pa vo konsultacija so maticjiot ke vidam sto kemi predlozi plus da ispitam.Mada citav fo forumov deka posle prvo neuspesno invitro imale obilni krvarenja,jas neznam ni dali dago racunam kako ciklus zosto samo na brisenje imam kafeno i na seoojdnevna vloska samo kolku edna tocka,neznam zosto vaka,se plasam sto voopsto nekrvaram
Spored tebe sto bimi predlozila plus da ispitam,imam ispitano genetski mutacii samo,hsg mada mislam deka togas kaj tolovski nemi ni otpusija ubavo kanalite.
Ispitaj si avtoimuni zaboluvanja, kario tip za dvajcata, dna fragmentacija za partnerot (ova se maticniot ginekolog ke ti objasni i dade upati)....drugo vaka na pamet ne mi ide, neka me dopolnat drugite.... Vo protokolot ke ti trebaat promeni (mozebi si za kratok, zavisno od AMH kolku ti e) definitivno i sekako kortiko probaj terapija posle transfer i intralipidi. Tolku sum naucila
Jas sum so avtoimuno zaboluvanje so hipotiriodizam i morbus kron na crevq,kortiko terapija ednas samo imam primano i nebi poveke toa da pinam,intralipidi primiv posle transferot