Jas,sum so nisko amh i lazarevski sega me vodese so kratok protokol,inace spermogramot na soprugot e normalen sekogas.
Ako si so nisko amh, tuka na forumov imase primeri koi imale uspesni bremenosti na priroden ciklus so sobiranje na embrioni, bez stimulacii, procitaj na forumov imas primeri
Zenska jas za prvoto ivf gi ostaviv cigarite duri i koga primav hormonska terapija …. Sega za ovoj rekov deka nema da se zamram znam deka se stetni ama bev labava pusev pri terapijata posle koga go napraev transferot ne pusev ama negde kaj 4 den posle transfer me fati edna nervoza i samata sestra sto me bockase vikase da si zapalam posto povekje stres pravam na organizmot od potreba za cigare…. I iskreno pocnav od togas da palam i po 5 -6 na den. Nemoj sa osekjas krivica pravi kako sto ti kazuva samoto telo
Iskreno nervoza me fati sto barem 5 min dati odvoi doktorot vreme dati objasni sto ponatamu,dati dade predlog i sto da ispitam i sto da pijam vo meguvreme.Neuspealo i tolku,cekas do nareden vaucer dati odobrat i toa e,sam prasuvas i sam si odgovaras
Ajde mila samo ne gubi nadez,bidi silna i nema otkazuvanje.Rabotava e ili ke bide ili ne kako i na prirodno sto e. Samo da ne se razocaruvas ako ne sega naredniot ke bide.
И јас како тебе , барав објаснување . И сите ги наоѓам во форумот. Значи овие силни жени ,патилки со успеси и мали падови, даваат одговор, мислење, совет.... Многу се информирам од тука . Пошто Др-те ,се оскудни со муабет . Оди напред , нека ова ти биде замав за поголем чекор .
Taka e,site so svoite maki i koj sto pominal sekoj na sekogo dasi pomagame,vaka najveke kesi pomogneme.toa ni e samo napred ibez otkazuvanja,ama mislam deka barem zasluzuvame edni 5 min sovet za sto ponatamu.ama toa e
Mojot pred 1 god. bese 0.44, posle toa imam uste 2 oper. a Lazarevski mi rece deka ne e mn. mal i nekade barem 5 jajce kletki bi mozelo da se izvadat ... Imam 32 god. Fala ti na odg. mila i so Gospod napred ke bide se ako ne sega vo najbrzo vreme. Zberi sili i ne zaboravaj da se molis .. Cuvaj se
Isto beshe kaj mene posle neuspeshno ivf nikakva komunikacija, jas i zakazhav termin za da iskomuniciram sto ponatamu, nikakov odg ne dobiv. Ama bez nervozi. Od druga str prvo ivf ti e ko sto procitav, znaci ne ocajuvaj. So lesno nareden pat
Sekako nema otkazuvanje,samo terame napred,ali vaka od sto nema date upatat za sto plus dasi ispitas ke ispituvas i toa sto treba i toa sto netreba,si vikas da bides spremen za nareden pat poveke.Zdravje samo dasme zivi i zdravi.Site uspeale ke uspeeme i nie
Nikako odocajuvanje,samo sto se iritiras trcas frlas ogromi pari,insemenacii isto privatno gi pravev,a ispituvanjata sve sama sum gi pravela,vaka na forum koj sto maka imal sto ispital i napravil
Mojot amh za edna god od o.838 padna na sega na 0.63,ama se trosi mislam amh so stimulaciite i posle toa mora mnogu vitamini zada se nadoknadi.a jas sega zakazav histeroskopija pa ke vidime sto ke iskoci,posto mene embionot mise zakaci i potoa najverovatno nese vgnezdi dobro.Mada neznam ni dali sama sum kriva zosto 3 dena samo odmarav posle toa nisto nese pazev,maticniot ginekolog koga otidov lom me napravi mi vika zlato tebe tise zakacil ama ti sama sigo otkacila embrionot,trebalo 15 dena strogo pazenje od solja za kafe potesko da nekrevam,a jas pa kako da nesum pravela invitro taka sise osekav.Ama sepak e golem napredok posto pak mozam da zabremenam barem sto dosrga voopsto mise nema sluceno
Duso jas imam 42 god i amh mi bese 0.38,izvadija samo 2 j.kletki od koi samo 1 se oplodi ama ne se razvi do blatocista,bev so kratok protokol,sega planiram vo avgust pak da pravam vtoro ifv a vo megu vreme si kupiv Folinomel,mn gi falat za podobruvanje na kvalitetot,pa sega da se nadevame deka ke bide nareden pat
Дали жените кои природно забременуваат не креваат ништо потешко од шоља за кафе? Серена Вилијамс во 8ма недела бременост тенис играше. Нормално дека таа е професионален тенисер и тој напор е нормален за неа. Не треба да даваш поголем напор од обично, нешто на што телото не навикнало. И нормална е потребата да се чуваш повеќе од обично, зошто овој ембрион ни е мнг вреден, но всушност движењето помага за подобро циркулирање на крвта, а тоа помага за подобар доток на кислород и други хранливи материи до матката, а кислород е главна храна за сите клетки. Се надевам дека со ова ке ти стане појасно дека не е до тебе. Се што треба си направила. Можеби таков бил ембрионот. Тие ги гледаат ембрионите под микроскоп но не знаат што има внатре. Немој да си набиваш грижа на совест. Доболно си се посветила и си дала максимум. Ке биде нареден пат.
Taka e,ima devojki vezbaat do 9 mesec.Taka trebalo da bide,ima lezat i po dce nedeli vrzani za krevet pa istoto moze dase sluci,megutoa komentarot na maticniot me iznenadi do tolku rigorozen bese