Endometriumot mi bese super, na denot na transfer 14mm. Ne sum primala estrofem. Kaj dr. Tatjana vo NewB bev.
Дааааааа, сег авртев, на 016, и ми рекоа ДА, одобрено било уште на 12ти јануари, ама не ми стигнало писмото и вратено е кај нив. Ќе идам да си го земам од таму. Колку сум среќна лелееееееее. Леле, леле
Vo toj slucaj i kaj tebe moze na priroden proces transfer da se prave. Nemas potreba da se klukas so hormoni. Kako i da e, vidi go prvo testot na krv, mozebi sepak ke nema potreba od drug transfer
@Natasa. P vidi sto najdov Почитувани, Ве известуваме дека Др. Бирол Ајдин (спец. ембриолог) ќе гостува во емисијата "Фактор здравје" на телевизија 24 Вести во среда (03.02.2016), 15:00 часот. Тема на емисијата ќе биде: Ефектот на Ендометријална КоКултура (Вештачи Ендометриум) и Ендометријално Гребење при забременување.
Pa eve koga veke ja spomna, co culturata vsusnost bila isklucitelno skapa metoda... koja bila izmislena za derenje na pacientite. Taka barem ja okvalifikuva mojot doktor. Jas koga bev na skrecing, isto mu ja spomnav i ovaa metoda, i toj imase kisela nasmevka, isto kako i za spirulinata koga pobarav mislenje. Rece...nema da ti odmogne, no nema i da ti pomogne. Ete, i za skrecingot nemalo realno naucno objasnuvanje kako i na koj nacin deluvalo. No pretpostavkite se deka so samoto grebnuvanje, se budel imunitetot i pri obnovata na tkivoto se slucuvale nekoi kardiovaskularni procesi koi nekako pozitivno vlijaele na transferot. Statisticki, se pokazalo deka posle skrecing, procentot na uspesen transfer se zgolemuval. Nekolku godini ovaa metoda bila "pod tepih", a sega eve nekako povtorno se aktuelizirala, iako naucno e nedorazjasneta. Za co cultura, moj sovet ti e..ne spomnuvaj. Bidejki cesto pati i onaka ne gledaat kako podvizni banknoti, ama ako se razgleduva co cultura kako opcija, togas ke bides mnooogu golema banknota.
@деара почекај мила, провери преку крв, сеуште не си добила така... Не се обесхрабрувај веднаш, уште утре направи бета, ако е 12-13ти ден ако има бременост ќе биде висока... Среќно А што после неуспешно, да видиме првин со ова па ќе ти кажеме искуства, насоки
Наташка, докторите некогаш имаат тенденција да го дисквалификуваат она што не го применуваат. Не би се согласила со квалификацијата за пари земање.. Ако систина не ја нуди како опција тогаш само дополнително ми се потврдува тезата.
Ubavo kaza Nataska,nema pravila vo medicinata,izberete doktor na kogo mu veruvate i terajte kako ke dojde taka,sekogas odime napred.Seuste se navrakam na ovaa tema,uste imam dragi luge sto se ovde i se raduvam ko za sebe za nivnite pozitivni rezultati. Jas sum bremena so teska hiperstimulacija od prvi stepen,koja se sluci edna nedela po transfer,a nemam policisticni jajnici,nesakam da navleguvam vo toa sega i da Ve masiram no kaj mene e poradi drugi narusuvanja vo organizmot.Vi posakuvam sto pobrzo na site dve crtki
Ne sum mnogu upatena vo taa tehnika za da imam nekoe svoe izdrzano mislenje. No mislam deka i vo sitina ja pravat. Bidejki od ona sto go razbrav vo razgovorot, tie gi primenuvaat site tie tehniki, no poentata bese deka, barem vo mojot slucaj, toa e nepotrebno frlanje pari. Dokolku ima problem vo implatacijata na embrionot, nekako po logicno mi doaga na prv pogled da se napravi era test, otkolku da se stavat vo kutijce embrionceto i kletki od matkata za da se "naduskaat".
Zenicki... da ne e za podrek, imam vpecatok deka pocnavte i vie da pisuvate poveke od edna recenica. Ve zaraziv
Луѓе па ова навистина не е фер,одам денес на фоликуметрија фоликул 19 мм на 11 ти ден од циклус и плус полип на ендометриум,па стварно нема смисла..се отепав од плачење,каде беше полипот на хсг-то? сега хистероскопија пак истото од 2012 ..е неможам повеќе
Poleka duso, ne se nerviraj. A dali ima varijanta da si gi izvadis j.kletkite, da gi zamrznis, pa za eden mesec posle hsg da pravis samo transfer?
Нате правев хсг,чудно ми е што на хсг немаше полип како се појави за 1 месец од каде? инаку се спремам за инсеминација нели две ми побараа од фонд ќе ја направам колку редот да помине
Taka trebalo da bide. Nemoj da se jadosuvas, ostani silna i trezveno gledaj sto ponatamu za da stignes do celta. Ubavo ti velat i Emce i Libra, a da si pobaras vtoro mislenje od drug doktor? Kaj kogo si ti?
Какп Како трезвено кога оваа ќе ми е 4 та операција,немам сила повеќе,еднаш сум правена хистероскопија на полип ми го откри истиов доктор.Ако не е полип што ли е? нема што,бебе??? оффф