Sega pravese i ti transfer ili od prethodno. Jas denes 6 den imam ko nekoi cudni bolki nisko vo predelot na stomakot. Ko bockanje ili blagi menstrualni bolki. Ama optimisticki gledam na ovoj transfer do sega
Hashimoto ne se leci Jas uspeav da gi simnam anti tpo od 1300 na 200 so ishrana i so selen golemi dozi. Vo normala anti tpo ne moze da se vratat. Sega pak mi se kaceni, zosto se opustiv malku, ali planiram da se vratam na rezim....
Selenot endokrinologot ne mi go dava sega, vo slucaj na bremenost ne bil dobar. A toa najvekje pomaga
E toa znam deka e problem, vajda odese so intralipidi i so kortiko do 3 mesec. Posle 3ti mesec mislam deka nema da imas problem so anti tpo, samo kontroliraj redovno tsh
Menito e prilagodeno za sekogo soglasno krvna slika i dijagnozi. Kaj mene bese iskluceno se sto e mlecen proizvod, osven mocarela mali kolicini, bademovo mleko ili kokosovo. Mnoguuu zelencuk.... Rafiniran seker nikako.... Gledav bezgluten kolku mozam da naogjam proizvodi.....
0,96 mi bese pred nekoj mesec. ama fsh mi dojde skoro 14 pa ne mi e za cekanje rabotava.sobiram dokumenti za vaucer, no ako ne go podsredam fsh za mesec dva pod 12,5 kje soberam sili da odam privatno.
А дали ти се покачени и анти-TG? Или само анти-TPO? Мене само анти-TG ми се покачени и тоа првпат ми се случува и не знам од каде сега и ова испадна, барем со тироидната не сум имала проблеми до сега
Koja terapija- kortiko se dava vo ovoj slucaj do 3 mesec? I dali ja prepisuva IVF doktorot ili endokrinolog?
Iskreno, ocekuvav mn. poniska brojka da kazes. Moeto pred 1 god. bese 0.44, a sega kojznae kolku. Veke primam terapija i sum na dolg protokol. So lesno
Kaj mene za dva meseci se simna od 1,4 na 0,9. i fsh do januari mi bese sekogas okolu 8,9 a sega doagja i do 14. Inaku sum i so polu zatnati kanali i pokraj laparo/histero, soprugot operiran od varikocela i plus los spermogram. Tumor na hipofiza i hiperprolaktinemija. Taka da mnogu raboti mi se sobrani i Mitko nejke da cekam vekje. Mi dade sega da pijam cikliproginova eden mesec i potoa pak kontrola na hormonite.Se molam na boga Fsh i E2 da gi sredam zosto mi se povisoki i da pustam vo fond. Imam samo edna inseminacija praveno, i mozno e i poradi toa da me vratat. Da mi baraat uste nekoja inseminacija i pokraj site dijagnozi. Zatoa i se rasprasuvam kolku bi cinelo odprilika na priroden ciklus ivf na privatno. Ako me odbijat od Fond da razmusluvam i na taa opcija..So lesno i na tebe i daj boze pobrzo da ni se ostvari najgolemata zelba
Замрзнување се плаќа, не спаѓа во ваучерот. Криотрансферот ако е во рокот додека важи ваучерот, би требало да ти биде бесплатен. Барем моето искуство е такво, одложен трансфер имав после околу 3 месеци од пункцијата и не ми го наплатија. Разговарај со докторот што те води.
Na tvojot maticen gin kazi mu da si ja iskine diplomata boze boze svasta poima nemaat nekoj ginekolozi od ginekologija
Ne se babini devetini gospod si postoe jas pred 3 ivf bev na ikonata bogorodica brzoposlusnica vo strumica vo manastirot sveti petnaeset tiveropolski macenici i otec dimitar krcev mi dade blagoslov pred ikonata i ivf uspea i sega imame kerka 4 god ziva i zdrava posle 13 god borba so neplodnost ja dobivme kerkickata i pred nekoj mesec mi vika bez nikoj da i kaze mamo mene bogorodica me dade na vas
Ne, samo anti tpo, drugite tiroidni hormoni se vo red Endokrinolog ke ti dade nasoki, ne bi znaela za anti tg