Ivf doktorot prepisivat tableti kortiko (obicno dekortin) i plus intralipidmq infuzija. Toa e za hashimoto i drugite avtoimuni bolesti (ANA, AFA, Lupus.....) samo doziranjeto e razlicno
Dobro utro. Kako ste. Jas denes se razbudiv vo panika. 6 den od kriotransfer so blastocista. I se osekam nekako izusano,znam deka za simpt6e rano i kaj sekoj e razlicno. No se sluculo kaj nekoja ,uspesna bremenost so " izdisan stomak" simptomi. Nz zaso use sabajle se razbu6so filmovi vo glavata.
Marija Sokolovska e vo London, ima pofalbi za nea ama skapa e.Imam kontaktirano so nejze, ona nisto ne ti vetuva ama ima usprsni prikazni. Ako mozes da si go dozvolis toa probaj. Inace vo sekoj eden rezim na ishrana e ne melsanje na hrana i mnogu zelencuk I ovosje. Jas se znam ama ne sum mnogu disciplinirana. Na net imas mnogu zdravi recepti . Vredi da se proba. So srekja
Девојки сакам да се информирам за документи за ИВФ за второ дете. Првото веќе има 36 месеци. Е сега ; повторно 2 спермограми ; Имам 3 неуспешни ИУИ ама тие се од пред 2019 , исто и ХСГ ми е од 2018 г. Дали овие треба наново ?? Друго ќе направам се брисеви, хормони ,скрининзи 4D.
И јас верувам во Господ, одам сегде по манастири и цркви, тоа го кажав зошто има некои што не веруваат. Јас да не верувам нема да одам по манастири, еве сега планирам Острог и Тумане, знам за Тумане одеше мој втор братучед за детето, му беше болно и многу му помогна, дури детево само викало таму го наоѓало мирот, дури одат и муслимани по манастири, не е ова темата, само се надоврзав, можете слободно да го избришете постот. Инаку каде го правевте ин- витрото и кај кој доктор? И пред да одам на консултација за ин-витро што треба да испитаме јас и мм?
Мене ми кажа накај 300 евра и е програмата, да, во Лондон е, јас се слушнав на Вибер. И кога ја прашав каква врска има дебелината со бременоста, инаку јас качив 5кг.,таман сум бев многу слаба, ама мене ми сметаат и сакам да ги симнам, ми вика имало врска, ама кога ја прашав дали кога ќе престанам со програмата ќе ми се вратат, ми кажа дека не ми гарантирала, зависи од организмот. И ми кажа се да испитам, да знае што е проблемот, според тоа ќе ми даде програма, е сега 300 евра се многу.
Ние 3 години се обидуваме за бебенце. Но поради 3 интервенции година две до тоа се мачев. Зимото бев на терапија за инсеминација два месеци ама не ги направивме бидејќи слузницата на матката беше тенка. И во Март се консултирав со нутриционист кој порано ми помогна мн ослабев 12кг. Пак се слушнав му кажав што ми е проблем и дека се спремам за инвитро. Два месеци се придружува на исхранста во меѓувреме го постев цел велигденски пост до крај. Намалив уште 4кг и кога го добив ваучерот и го однесов доктор веднаш ми даде терапија рече супер е се. Еве денес ми е 5 ден од трансвер одмарам се надевам ќе излезе се најдобро. Килограмите воопшто ги немам вратено 1 до 2 во овие неколку години.
Здраво девојки, ме интересира дали имунолошките испитувања (beta 2 glycoprotein) може да се направат и во некоја приватна лабораторија (Авицена и Биотек не ја прават) или мора на државно (имунологија/биохемија)? Дали упат издава само матичен гинеколог или може и матичен доктор и со која дијагноза ви давале?
А дали кога ќе се опуштите малце со храна, може да се вратат килограмите? Инаку и јас постам секоја година за Велигден без масло освен за викенди, грам немам ослабнете, само последната недела 2кг. ослабнав и тоа што таа недела најмногу јадев и тоа и леб. Кога престанав да постам си јадев се и пак ослабнав уште 2кг., ама сега пак ми се вратија. Единствено железото што го поправив со постот, ама не ми било многу слабо.
Па кога се опуштав пр. Ако ми се јадеше торта ќе јадев ама една недела после не јадев благо . Јадам и сега ама внимавам.
Devojki jas deneska definitivno sum vo panicen napad. Se cuvstvuvam izdisano vo stomak izdisani gradi i imam nekoe cuvstvo nz... Ve milam dokolku nekoja imala vakvi simpt6a uspesen transfer da mi pise. Znam deka sekoj organizam e razlicen, no na psihata dobro ke mi dojde. 6 den od transfer mi e denes
Па имав црвен компир оној благиот печен до златна мешавина. Домашна супа со зеленчук и просо. Киноа салата со зеленчук. Овесни до оризово млеко. Спанаќ, блитва до ориз. Чаеви од камилица секој ден и брусница. Путер од кикирики за доручек со зелена пиперка патлиџан маслинка . Повеќе се користеше киноата и просото. Имав и леб интегрален.
Види вака, смири се, сега баш ништо не можеш да направиш. Ако си трудна за некој ќе дознаеш. Ако не си, исто така ќе дознаеш и не можеш да смениш ништо сега. Единствено што можеш сега да смениш е ако си трудна моментално а не знаеш - поради стрес да му наштетиш на ембрионот. Затоа смири се, тоа е што е.
Нема потреба од никаква паника, еве мене ми е 7 ден од трансфер, ама баш никакви симптоми и предходно деновите ни сега, ниту надуеност, ниту болки, ниту грчеви ништо, како да не сум правела. Само биди смирена, биди позитивна, мисли и однесувај се како да си веќе трудна, ако треба да биде ќе биде верувај, најмалку му е потребен стресот на телото сега. Сите различни симптоми сме имале, кои не мора да значат ништо некогаш, ајде само позитивно и се ќе биде во ред.
Извини да те прашам колку години имаш? Дали некој доктор ти објасни зошто така нагло се покачиле вредностите?
Може ли некоја членка да ми објасни која е улогата на кломифенот од трет ден на циклус во подготовка за криотрансфер?