Prema vozrasta ti e Ok. Se gleda i kolku folikuli imas, pa posle se pravi nekoj generalna slika. Samo Amh ne znaci mnogu. Taka mi kaza doktor.
Kонсултирај се со ендокринолог, мене ми даде олигогал селен ама ме гледаше и на ехо, 2 различни резултати имав за 3 недели. Ми кажа прво контрола за 6 месеци, ама и кажав се спремам за ин-витро за 3 месеци со испитани тсх, фт3, анти тпо, анти тг антитела, гликемија и инсулин.
Da,vo noevmvri koga prv pat pravev HSG i koga iskoci rezultatot poluproodni kanali i doktorite nemaa nekoja nadez deka bi se sredile mnogu me povredi toa. Pokraj tolku vreme macenje so site problemi i kaj mene i kaj soprugot, i rezultatot od Hsg mi ja preli casata. Fala vi zenicki za poddrskata i kje se borime duri ne uspeeme ❤️
Za zal neznam zosto no sepak e taka koga nesto ke zavrsi Bez uspeh kako da se “gluvi”gi nema nikade jas znam razbiram deka za niv mozebi i sme samo broj i deka takvi kako nas ima iljadnici ama vo potpolnost te razbiram i Nikako ne se slozuvam so nivniot neodnost nikoj nisto ne kazuva a ti kaj si imas maka uste odozgora mora i da molis za dve min vnimanie
Јас бев денес на ендокринолог, ми рече дека сум сосема во ред, хормоните ми се добри, на ехо жлездата изгледа одлично, немам чворчиња, ама бидејќи се спремам за ин витро, ќе мора да почнам со еутирокс, инаку не би ми дала терапија. До сега не сум пиела. Не ми даде никакво објаснување зошто ми се покачени anti TG, само рече дека не е Хашимото зошто anti TPO ми се нормални. Прашав дали anti TG би сметале во бременост, ми рече нема никакво влијание. Не сум задоволна. Ќе одам и јас кај таа Крстевска.
Додека да ми кажеше сестрата дали се во ред ми се чини триста пати се препорив во секундата и само што не се онесвестив.Но фала му на господ,сега да дооолнам па ќе чекам. Стресно е искрено зошто знаеш ако не е во ред пред се не е добро за себе настрана ваучерот,се работи за нашето здравје потоа и дека се ќе пропадне додека да се среди се.
https://www.facebook.com/reel/772264474574456?s=yWDuG2&fs=e&mibextid=Nif5oz Devojki, vie sto se bockate so triptofem i bemfola ke moze da mi kazete kade potocno se bockate. Mene mi rekoa levo i desno 2 prsta od papok, odam vo bolnica sekoj den, a me bockat kako cela raka podolu, tamu kaj sto sum bockana vednas mi posinuva, koga e okolu papok ne e strasno. Sto mislite ima li toa vlijanie isto vo deluvanjeto na zrejuvanje na j.k ako e malku nastrana da receme nad gaki levo, desno ili pak toa se odi vo krvta? Izvinete na dolgiot post ama jas sum cela ispanicena.
E јас немам испитано анти тг ништо, ми кажа кога ќе одам после 3 месеци на контрола да испитам и повторно тсх и пак кај неа со резултатите, зошто за 3 недели имав различни резултати, првиот пат тсх 0.24, вториот 2.58, а ништо не пиев терапија. А Селенот смета ли во бременост, па јас и кажав дека се обидуваме и ин-витро планирам. А кај кој ендокринолог?
Не губи надеж јас имав успешно ивф со еден скроз запушен и еден полу прооден кој докторот на хсг успеа некако до некаде да го пробие.
Тука на форумов прочитав дека смета Селен во бременост, а на гугл па обратно, бил добар антиоксиданс, добар бил за растење на фоликулите. Стварно не знам. Сега за сега ќе го пијам, ваљда нема да згрешам.