Па мене ендокринологот ми го препиша, знае дека планирам бременост, ме замисли сега. И Елова ми препиша, тоа е прашак, и бразилски орев да јадам, лосос, морски плодови, повеќе салати.
Nie 3 ivf koe bese uspesno go pravevme vo new born klinik kaj dr Vladimir trajkovski a za ispituvanja na pocetokot gi pravevme onie standardni ispituvanja sto gi bara fzom za vaucer posle pred 3 ivf ispituvavme hla tipizacija genetski ispituvanja i histeroskopija i ogtt test so insulinemija
Mene na patofiza mi rekoa da go isklucam vo slucaj na bremenost....vajda moze nekoi mali dozi, sto gi ima vo apcinjata za bremenost kako pre mama i slicni. Ali doktorot bese deciden 100 mg selen vo bremenost ne
Da i kak mene Stefanka od Remedika mi rece ne selen golemi dozi. Pretpostavuvam vo ova oligogal so drugite vitamini nema mnogu selen.
Не ми кажа дека имам Хашимото, само дека немам јазли ама имам промена на тироидната. Како се открива тоа?
Sega proveriv, vo Pre Mama ima samo 60 mcg selen, sto ama bas nisto ne vrsi rabota za hashimoto Kakosto ti kazale, za hashimoto od 100 do 200 mg na den, sto vo bremenost ne smee
Devojki moeto invitro zavrsi neuspesno sabajle na 14 den od transfer proveruvav beta pomala od 5 mnogu mi e tesko,kolku vreme treba pauza za naredno invitro i sto ispituvavte po neuspesno invitro...na site sto ste vo iscekuvanje vi posakuvam uspeh
Да не случајно знаете дали употреба на Бетадин вагиналети може да ги поремети вредностите за TSH и воопшто тироидна? Ми текна дека во последно време ги користев, а претходно немав никаков проблем со тироидна и TSH ми беше 2 секогаш, па да ми се измести нешто од тоа? Немам кого да прашам, докторката не ми крева на телефон...
Pa tie imaat jod mislam.....e sega koja koncentracija kolku moze da vlijae na tiroidata, ne bi znaela, toa so endokrinolog ili da procitas vo upatstvoto mozebi pisuva
Јас сум со Дијагноза Хипертиреоидоза , поради претпазливост со јод , не сум ги користела тие вагиналети Бетадин. Исто ниту Премама нити Фемибион , содржат во мали количини јод, не пиев во бременост , одделно купував витамини .
Јод дефинитивно влијае на тсх. Еднаш се препаднав од резултатите (првпат 3 мислам ми беше) и докторката ме праша јатки да не имам јадено претходниот ден. А јас фукнав цело пакување индиски а тие да ти биле лидери во количина на јод помеѓу јатките Тсх не сака преголема физичка активност и јатки внесување ден пред испитување.
Уф значи може од тоа ми е покачено, а мене ми дадоа терапија Еутирокс и сега не знам што да правам...