mnogu nisko te bockat moze i da nema rezultat pisi mi poraka ke ti pratam video kade se bockam i sama plus najdobro ti e ne e nisto strasno
Nema tesko,samo pohrabro za nareden pat,kaj koj doktor pravevte invitro kese konsultirate so nego i kevi kaze kolku vreme pauza treba da napravite i dali treba i sto ke treba ako treba naredno da ispitas.Najdobro keti kaze i nasoci doktorot
Прво инф со долг протокол со примени двојна доза инекции (54) што следуваат со ваучерот, извадени 5 ј.к. оплодени 3 од кои само 1 остана оплодена. Второ инф докторот ми рече ќе одиме со краток протокол да не ги трошиме резервите, сменета терапија и други инекции. Дали краток протокол би значело дека би се добиле помалку ј.к од долгиот протокол? И онака првиот пат беа малку па ме фаќа страв. Некој искуство и споредба долг со краток протокол како реагирал
Bemfolata i triptofemot se bockat duso strogo vo stomak 2 prsta levo i desno koso od papot a ne cela raka pod papot …se stava poveke alkohol za dizinfekcija i dokolku se bockas kako sto pisav gore nema nikakva modrica da imas A edna raka kako sto kaza ona pod papot bockas direktno vo tkivoto na matkata niskoto pa moze da ima komplilacii ne doagaat brzo do jajnicite ke bidat slabi folikuli i ke treba se pojaka dozna
i se bockas ramno direkt vo stomak ne potkozno kako cleksan i najdobro e vo stojacka pozicija da se bockas imas orentacija dali e iglata prava ili ja kosis
Јас со фостимон се боцкав сама во стомак на почеток, а после при крај на стимулациите неколку пати ме боцкаа сестрите во Систина мускулно и тогаш приметив дека имаше подобар ефект, затоа прашав дали може да има врска поткожно или мускулно.
Mene me bozkaa vo klinikata i me bockaa po 4 prsta levo i desno,i ne bese paralelno ao papokot,bese podolu,a za kosinata da vo koso gi bockaa vo agol od 45 stepeni
Kako be moze da bocnes vo tkivoto na matkata? Kade i da gi bocnes, 2, 3, 4 prsta, osven ne blisku do papok, ke si imaat efekt. Nemojte ve molam vakvi nebulozi, tkivo na matka.....
Zdravo, moze li da mi kazete kolku trae celiot proces za invitro, nie momentalno cekame vaucer ama kolku trae procesot ponatamu
Луѓе му се случило ли на некој ова, имам нормални хормони на трет ден од циклус, на средина на циклус се крш. Матичната само релативизира, не е страшно... Мене ми е страв дека нешто не е во ред со мене. Како да не ми "работат" јајниците. Имам 38 години, AMH 2.8 последно пред еден месец.
Sto e krs vo ovie hormoni be? Ne te razbiram? I Nikogas ne sum merela mesto kade da se bockam. Samo dali muskulno e ili potkozno. Ne razbiram ni kako znaat kolkav efekt ima 'nacinot' na bockanje. Pod koji parametri se meri toj efekt. Plus ne razbiram kako znaat kade e tkivoto na matkata.. poim nemam
Па хормоните на 13 ден ми се многу ниски, вака е последниве месеци цело време. Лани на пример имав E2 200, LH 82 на 13 ден. Тие на трети ден се супер, а сите гинеколози ги гледаат само тие на трети ден.
A ti rece doktorot da gi ispitas na 13 den ili pod svoja inicjativa? Posto kolku sto znam jas ima razlog zasto gi baraat vo 3 den.. mozno da ne se relevantni pa zatoa ne mu obrnuva vnimanie doktorkata
Јас на своја иницијатива ги испитав, неколку пати ги испитувам така, плус и на 21 ден прогестерон. Прогестеронот ми е добар, па тоа ме теши дека веројатно има овулација.
Ne gi zemaj vo predvid ovie hormoni sto gi ispituvas na svoja raka i davas sebe si bezpotrebni stresovi. Jas sum pacient so pcos. Vo nekolku endokrinolozi i ginekolozi sum bila, nikogas hormoni vaka ne mi davale da ispitam osven tsh, prolaktin ili progesteron(na lutealna faza). I veruvam deka ne se relevantni. Nemoj da se sekiras za ovie vrednosti. Mnogu e vazno kako ti se hormonite vo 3 den. A tebe ti se super
QUOTE="Kolumna, post: 6689588, member: 143627"]Ne gi zemaj vo predvid ovie hormoni sto gi ispituvas na svoja raka i davas sebe si bezpotrebni stresovi. Jas sum pacient so pcos. Vo nekolku endokrinolozi i ginekolozi sum bila, nikogas hormoni vaka ne mi davale da ispitam osven tsh, prolaktin ili progesteron(na lutealna faza). I veruvam deka ne se relevantni. Nemoj da se sekiras za ovie vrednosti. Mnogu e vazno kako ti se hormonite vo 3 den. A tebe ti se super[/QUOTE] Се надевам дека можеби ми била порано овулацијата, па сум ја промашила. Како и да е се чудам како не можам да најдам доктор што ќе ми каже што значи тоа, јас не треба сама да откријам каков проблем имам. Сѐ што испитав беше на моја иницијатива и со многу убедување. Одиш на гинеколог и ти му кажуваш што ти е... Он само ти прави шема за стимулации или дава упат или рецепт... Ти однапред треба да си ја знаеш секоја дијагноза.
Се надевам дека можеби ми била порано овулацијата, па сум ја промашила. Како и да е се чудам како не можам да најдам доктор што ќе ми каже што значи тоа, јас не треба сама да откријам каков проблем имам. Сѐ што испитав беше на моја иницијатива и со многу убедување. Одиш на гинеколог и ти му кажуваш што ти е... Он само ти прави шема за стимулации или дава упат или рецепт... Ти однапред треба да си ја знаеш секоја дијагноза.[/QUOTE] Skroz te razbiram kako se custvuvas. Naj teskiot moment e posle neuspehot koga sakas site mozni vrati na bolnici da gi otvoris da najdes care za tvojot problem ili pa da najdes kade e problemot. Na dno na dnoto si, so premnogu niska verba vo idninata, so golem gnev zasto tebe ti se slucuva ova sto ti se slucuva, i sakas da ides kako slepa niz ambulanti da najdes odgovor. Abe ti ne znaes kolku dobro te razbiram. Baraj si go careto. Ne prestani da baras odgovori. Samo te molam stedi go sebesi od nepotrebni momenti na stres koji sozdavaat ovie analizi, zasto ti kosta i zdravje i nervi, i vrski i sve. A vremeto ke dojde za site nas da staneme majki. No ne znam kolku zivci ke ni ostanaat do togas
незнам како ти се резервите но ако ти се добри резервите може да е згрешен протокол.Од искуство ти кажувам, проф Димитров првото ивф ми извади 14 јк 3 оплодени и на третото ивф 5 јк 3 оплодени - долги протоколи. На ВТОРОТО ИВФ Попович едвај 5 извади 1 се оплоди... ништо не беше созреано како треба. Долг протокол кој комплетно му беше утнат. Кај кој др си? Побарај и втро и трето мислење..